Preponsko dihanje čisti in obnavlja telo

  Preponsko dihanje aktivira skrite moči v organizmu. Telo čisti škodljivih snovi, ki se nalagajo v tkivo in so vir bolezni. Gibanje trebušne prepone poživlja notranje organe: celicam dovaja svežo kri in hranilne snovi ter pospešuje odvajanje izrabljenih snovi.

  Tkivo ohranja zdravo. Poživljena celična struktura je dober prevodnik življenjske energije. Bioelektrični impulzi, ki vzdržujejo naše misli, čustva in celične procese, se lahko neovirano in brez motenj širijo skozi čutila in uravnavajo življenjske procese.

  Zaradi stresov in preobremenitev postane sistem duh-telo nekoliko bolj tog. Delujemo z zmanjšano zmogljivostjo. Ko smo napeti, tudi dihamo bolj plitko in površno. Dihanje povezuje delovanje duha in telesa, to je energijo in materijo. Združuje zavestne in podzavestne funkcije sistema duh-telo. Z dihanjem lahko spontano posežemo v mnoge sicer samodejne celične in telesne dejavnosti ter vplivamo na boljše zdravje, počutje in življenjski elan.

  Otroci dihajo naravno, pri dihanju jim spontano plapola trebušček. To pomeni, da je dihanje dovolj globoko, da se pri tem giblje trebušna prepona. Trebušna prepona je nameščena pod rebri, nahaja se med pljuči in spodnjim delom trebuha. Je življenjsko pomemben organ, ki povezuje prsni koš in trebušno votlino.

  Z globokim dihanjem, pri katerem potegnemo zrak v spodnji del trebuha tako, da se le-ta malce napne, se trebušna prepona pomakne navzdol. Notranji organi postanejo kot goba: vpijajo svežo kri, ko pa se pri globokem izdihu pomakne trebušna prepona navzgor, pa se izrabljena kri povsem iztisne iz notranjih organov. Notranji organi doživijo izdatno masažo in prekrvavitev. Telo se revitalizira, bolj smo zdravi in imamo več energije.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte