Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaFizična aktivnost zmanjšuje možnost možganske kapi

Fizična aktivnost zmanjšuje možnost možganske kapi

MORDA VAS ZANIMA

Znanstvene študije so pokazale, da imajo ljudje, ki so bili prej fizično aktivni, veliko večje možnosti, da preživijo možgansko kap, pa tudi njihova ozdravitev traja krajši čas kot pri tistih, ki se niso ukvarjali z nobeno športno dejavnostjo.

- Oglas -

Raziskovali so skupino 265 ljudi, ki so preživeli možgansko kap. Testi so bili sestavljeni z vprašanji o vsakodnevnih navadah, redni vadbi in fizični kondiciji. Rezultati so pokazali, da je 25 % testiranih, ki se je pred tem ukvarjalo s kakšno fizično aktivnostjo, imelo blažjo obliko možganske kapi, pa tudi hitreje so premagali njene posledice.

Fizična pripravljenost je tisti dejavnik nevarnosti možganske kapi, na katerega lahko vplivamo. Seveda pri tem ne govorimo o aktivnem ukvarjanju s športom, ampak se za “fizično aktivnost” enostavno sprehajajte, obdelujte vrt, morda odigrajte kako partijo tenisa, preizkusite pilates ali pa pokličite prijatelje in igrajte odbojko.

(Raziskava je bila objavljena v oktobrski številki ameriškega Medicinskega magazina za nevrologijo.)

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×