Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeČesa ne nosite na plažo?

Česa ne nosite na plažo?

MORDA VAS ZANIMA

Veliko se nas bo v prihodnjih dneh odpravilo na morje, jezera, reke … Obisk plaže pa na žalost velikokrat pomeni, da ko se ljudje odpravijo domov, za njimi ostajajo raznovrstne smeti, ki so jih pozabili ali pa namenoma pustili na plaži.

- Oglas -

Teh smeti pa ne poberejo vedno za nami smetarji. Tako močan veter ali dež smeti odnese v vodo, kar pa seveda nikakor ni okolju prijazno.

Trej, kako najbolje pomagati?

  • S seboj prinesite čim manj plastičnih izdelkov: v večini primerov je tako, da za nami skoraj vedno ostanek kakše plastične embalaže. Problem pa nastane takrat, ko pride plastika v stik z živalmi – plastične vrečke, pokrovčki, embalaže, plastenke …, ki pristanejo v morju, so krive za smrt več kot milion vodnih ptic, ter 100,000 sesalcev in želv na leto.
  • Rešitev? Namesto plastenk raje vzemite s seboj termovske ali navadne steklenice  ter kovinski pribor, ki ga potem zvečer odnesete s seboj domov.
  • Cigareti: na plažah po navadi ostane letno več kot 3.2 miliona cigaretnih ogorkov. Zato na plažo raje ne jemite cigaret, če pa že morate sem in tja kakšnega pokaditi, imejte s seboj posodo za ugašanje in shranjevanje ogorkov.
  • Uporabljajte čim bolj naravne sončne kreme in ostale kozmetične izdelke: raziskave so pokazale, da nekatere kreme vsebujejo kemikalije, ki vplivajo na razvoj rib.

  • Smeti in ostanke hrane zapakirajte in odnesite s seboj: ne le da plastični ostanki, ki jih odplakne v morje, ubijejo letno več milionov živali, ostanki hrane in pijače pa s tem, ko se pomešajo s peskom in mivko, prav tako pripomorejo k smrti mnogo živali.
  • Na plažo ne nosite plenic: čeprav piše na embalaži plenic, da so le-te primerne za plavanje, to še ne pomeni, da je tisto, kar je “v njih“ primerno za v vodo. Zato svoje otroke raje oblecite v navadne kopalke, potrebo pa naj opravljajo drugje.
  • Poskrbite za iztrebke vaših ljubljenčkov: Problem z iztrebki živali lahko kaj hitro odpravimo, če pravilno poskrbimo zanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×