Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaZnebite se sladkorne navade

Znebite se sladkorne navade

MORDA VAS ZANIMA

Prekomerno uživanje sladkorja škoduje srcu ter tudi širini vašega pasu. Zato je dobro zmanjšati dneven količine zaužitega sladkorja.

- Oglas -

Nedavne raziskave so pokazale, da povprečni Američan zaužije kar 355 dodatnih kalorij, oz. 22 čajnih žličk sladkorja na dan! Torej koliko zaužitega sladkorja, je zdravo pojesti na dan, in koliko ne?

Večina žensk ne bi smela zaužiti več kot 100 kalorij sladkorja na dan (to je približno 6 čajnih žličk). Medtem ko moškim zadostuje 150 kalorij sladkorja na dan (tj. 9 čajnih žličk). Za primerjavo pa lahko vzamemo 0,33l pločevinko Coca-cole, katera vsebuje 130 kalorij, oz. kar 8 žličk sladkorja!

Seveda pa se je težko odreči kakšnim priboljškom – torej kako začeti zmanjševati dnevno količino dodatnega sladkorja?

  1. Za sladico pojejte kakšno sadje: Namesto piškotov, čokolade, sladoleda, … raje pojejte za desert kakšno jabolko, banano, hruško,… S tem ne boste zaužili dodatnega sladkorja, hkrati pa boste dobili antioksidante, ki so dobri v boju proti prostim radikalom, ki povzročajo rakava obolenja.
  2. Pije pametno! Znebite se pijač z mehurčki in namesto tega pijte naravne sokove ali vodo.
  3. Naredite si jogurt: jogurt, z dodanim sadjem ali kakšno drugo aromo prav tako vsebuje dodatni sladkor. Zato si naredite svoj jogurt – v navadni jogurt narežite koščke sadja.

Več o samem sladkorju in njegovih alternativah pa si preberite v tem članku.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×