0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZeleni čaj pomaga pri hujšanju

Zeleni čaj pomaga pri hujšanju

MORDA VAS ZANIMA

Dieta in zeleni čajMarsikdo ima v današnjih časih težave s prekomerno telesno težo. Razlogi za povišano vsebnost telesnih maščob oziroma povišano telesno težo je lahko počasna presnova z nezadostno porabo kalorij, stres, nezdravo prehranjevanje … Ali ste vedeli, da lahko s pitjem zelenega čaja pospešimo naš metabolizem?

- Oglas -

Težke in stroge diete lahko že tako oslabljeno stanje metabolizma še poslabšajo in upočasnijo, saj stradanje upočasni delovanje našega telesa in hkrati spodbuja telo k shranjevanju maščob v celicah.

Zeleni čaj postaja vse bolj priljubljen pomočnik pri hujšanju. Polifenoli v čaju namreč pospešijo počasno presnovo ter spodbujajo telo k ponovnemu odjemu energije iz maščobnih celic. To sproži proces imenovan termogeneza, ki pospeši nastajanje toplote v telesu, pri katerem izgorevajo proste maščobne kisline, s čimer se pospeši manjšanje maščobnih celic. To je eden izmed najučinkovitejših načinov hujšanja. Zeleni čaj poleg že omenjenega tudi umiri prebavni sistem in nevtralizira kisle presnovne produkte, ki nastanejo med dieto diete.

Z rednim pitjem zelenega čaja, ki med drugim vsebuje tudi antioksidante  torej pospešujemo izgorevanje maščob, upočasnimo procese staranja in podpiramo dobro delovanje možganov.

.

NAJNOVEJŠE