5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Zdravje & prehranaZeleni čaj pomaga pri hujšanju

Zeleni čaj pomaga pri hujšanju

MORDA VAS ZANIMA

Dieta in zeleni čajMarsikdo ima v današnjih časih težave s prekomerno telesno težo. Razlogi za povišano vsebnost telesnih maščob oziroma povišano telesno težo je lahko počasna presnova z nezadostno porabo kalorij, stres, nezdravo prehranjevanje … Ali ste vedeli, da lahko s pitjem zelenega čaja pospešimo naš metabolizem?

- Oglas -

Težke in stroge diete lahko že tako oslabljeno stanje metabolizma še poslabšajo in upočasnijo, saj stradanje upočasni delovanje našega telesa in hkrati spodbuja telo k shranjevanju maščob v celicah.

Zeleni čaj postaja vse bolj priljubljen pomočnik pri hujšanju. Polifenoli v čaju namreč pospešijo počasno presnovo ter spodbujajo telo k ponovnemu odjemu energije iz maščobnih celic. To sproži proces imenovan termogeneza, ki pospeši nastajanje toplote v telesu, pri katerem izgorevajo proste maščobne kisline, s čimer se pospeši manjšanje maščobnih celic. To je eden izmed najučinkovitejših načinov hujšanja. Zeleni čaj poleg že omenjenega tudi umiri prebavni sistem in nevtralizira kisle presnovne produkte, ki nastanejo med dieto diete.

Z rednim pitjem zelenega čaja, ki med drugim vsebuje tudi antioksidante  torej pospešujemo izgorevanje maščob, upočasnimo procese staranja in podpiramo dobro delovanje možganov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×