Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
JogaZ jogo do novih moči in boljšega življenja

Z jogo do novih moči in boljšega življenja

MORDA VAS ZANIMA

Ljudje iščemo različne načine, kako bi sprostili telo in duha, si povrnili moč in pozitivno energijo, se razbremenili vsakodnevnih skrbi in se ob tem razmigali. Joga je vsekakor odlična za doseganje vsega naštetega!

- Oglas -

Z jogo do manj stresa in napetosti

Joga kot duhovna vadba

Joga je duhovna disciplina in veja filozofije, ki ima svoje korenine v Indiji. Kdo naj bi jo prvi izumil, še do dandanes ostaja nevidno, zavito v tančico skrivnosti, vemo le, da sega njena zgodovina zelo daleč v preteklost. Prvi zapiski naj bi se pojavili že pred približno 2500 leti, učitelji joge pa so s svojimi študenti poskrbeli, da se je prenašala iz generacije v generacijo, zaradi česar jo poznamo tudi danes kot vse bolj priljubljeno vadbo.

Pri jogi gre za koncentracijo položaja na specifični del telesa in tehniko dihanja, da bi povezali dušo s telesom in obratno. Obstaja veliko število poz, pri kateri lahko pretakamo energijo, jo zadržimo na določenem delu, se koncentriramo na del telesa, se osredotočimo na pravilno dihanje in mišice, ki delujejo pri vadbi. Srce se umiri, misli se zbistrijo, telo se sprosti, kar privede do notranjega mira in spokojnosti.

Kako razumemo jogo?

Da bi jo razumeli, se je morate lotiti! Katera vrsta joge vam bo najbolj ustrezala, se odločite sami. Poznamo namreč več različnih vrst joge, kot so Raja joga, Nada joga, Kriya, Laya, Hatha joga, joga Bhakti, Nigra, Mantra, Tantra in druge. Vse več zanimanja je tudi za obrazno jogo, pri kateri so prvi začetni koraki podobni klasičnim, in sicer da zberemo energijo, pazimo na pravilno dihanje, se ogrejemo in začnemo z delom. Z vztrajnostjo boste dosegli mlajši videz, boljšo prekrvavitev, zmanjšanje stresa, pregnali boste gubice in dobili bolj napeto kožo. Da, tudi smejalna joga obstaja! Je kombinacija gibalno-vokalnih vaj in iger. Zavedati se moramo namreč moči, da sprožimo smeh z določenimi vajami in ko bomo v takšnem veselem razpoloženju nasmejani vsaj dvajset minut, se bomo popolnoma sprostili.

- Oglas -

Joga, joga vaje

Ne glede na to, za katero vrsto joge se boste odločili, bodo z vztrajnostjo in vadbo prišli tudi rezultati. Vaše počutje bo izjemno, znebili se boste jeze in žalosti, spremenili boste način razmišljanja in začeli bolj kvalitetno živeti, postali boste bolj prožni in vitalni, imeli boste več moči in še bi lahko naštevali.

Naredite nekaj zase

Če še niste, poskusite! Naredite nekaj zase in zagotovo vam ne bo nikoli žal. Jogo poučujejo tudi pri nas, zato se vključite v skupino ter pozorno prisluhnite ter sledite navodilom vašega učitelja, ki vas bo podrobno seznanil s pravilnim izvajanjem vaj in dihanjem. Ne glede na to, koliko ste stari in kako zelo gibčni, vsakdo je dober kandidat za vpis v tečaj te priljubljene discipline.

Jogo pa lahko izvajate tudi z vašimi najmljašimi. Preberite članek: Joga za otroke: kakšne koristi in prednosti nam ponuja?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×