To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaVzroki za sivenje las in naravna pomoč

Vzroki za sivenje las in naravna pomoč

MORDA VAS ZANIMA

Zorenje ali staranje je obdobje v življenju, ki se mu ne moremo izogniti. Sivenje je del tega procesa in slej ko prej, bomo imeli vsi sive lase. Zakaj se to dogaja? Kako lahko ta proces zaustavimo?

- Oglas -

Sivi lasje

Zakaj sploh pride do sivenja?

Lasje najprej pobledijo, po nastanku melanina, pigmenta, ki je odgovoren za barvo postanejo temnejši ali svetlejši. Vsak lasni mešiček ima melanin. Proces sivenja se zgodi, ko celice, ki proizvajajo melanin, postanejo manj aktivne ali pa nehajo delovati.

Obstajajo nekateri dejavniki, ki lahko pospešijo sivenje ali pa spremenijo pigmentacijo las. Ti so:

  1. GENETIKA

Nekateri ljudje kljub zdravim in močnim lasem, začno siveti že v zgodnjih dvajsetih letih. Razlog je sicer lahko stres, vendar so tu večkrat prisotni geni, ki upravljajo z vsakim lasnim mešičkom posebej. Genetika se poigrava z nami tako pri sivenju, kot tudi pri plešavosti.

  1. KAJENJE

- Oglas -

Kajenje poveča sivenje las, znano je tudi da imajo kadilci kar štirikrat večjo verjetnost, da osivijo, kot ljudje, ki ne kadijo.

  1. ANEMIJA

Pomanjkanje B vitamina, slabo delovanje ščitnice in še nekaj drugih bolezenskih stanj lahko povzročijo predčasno staranje in z njim sivenje las. Tako kot nekatera zdravila vplivajo na naše telo, lahko tudi na lase.

  1. STAROST

Zmanjševanje melanina prihaja s staranjem. Lasje pri večini ljudi v starosti posivijo.

  1. VODIKOV PEROKSID

To spojino vsebuje veliko barv za lase, čeprav za njih ni preveč koristna, saj jih oslabi in jim odvzame tudi barvo, tako da posledično osivijo.

Naravne rešitve v boju s sivenjem

ČEBULA IN LIMONIN SOK

Sliši se čudno, vendar gre za izredno učinkovito kombinacijo v boju proti sivenju las. Čebula je bogata z encimom katalaza in se že leta uporablja v ta namen. Svetuje se masiranje lasišča s čebulno-limoninim sokom.

KANA

Kana je naravna barva za lase, ki lasem povrne barvo in jih ne uničuje, kot večina ostalih barv.

HE ŠOU VU

He Shou Wu (He šov vu) je korenina, iz katere izdelujejo ekstrakt, ki v jetrih spodbuja izdelavo encima, ki razgrajuje vodikov peroksid, saj je le ta ovira melanocite v lasišču pri izdelovanju melanina – lasnega pigmenta, študije pa kažejo, da začno lasje po nekaj mesecih uživanja te rastline oziroma ekstrakta pridobivati svojo naravno barvo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×