0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVse koristi buč

Vse koristi buč

MORDA VAS ZANIMA

Tu je čas, ko nas narava bogato obdari z bučami. Poleg tega, da so buče slastne in jih lahko uporabite v številnih jesenskih jedeh, so tudi zakladnica zdravja in vaš jedilnik obarvajo s številnimi telesu prijaznimi snovmi. Preverite, kakšne pozitivne učinke imajo buče na vaše počutje.

- Oglas -

Koristi buč

Za zdravje

Bučno olje je izjemno hranilno in lahko pomaga pri preprečevanju visokega pritiska. Je tudi odličen vir esencialnih maščobnih kislin, ki so izjemnega pomena za  pravilno izločanje hormonov in delovanje sklepov. Bučnice so tudi odličen vir vlaknin, ki so izjemno pomembne za pravilno delovanje naše prebave in srce, saj pripomorejo k zaščiti pred kroničnimi boleznimi srca in ožilja in lahko pripomorejo k zniževanju slabega holesterola.

Buče pospešujejo izločanje urina, priporočajo pa jih kot prehrano ljudem, ki jih pestijo bolezni kot so protin, vnetje ledvic, revmatizem, vnetje sečnega mehurja in sladkorna bolezen.  Z bučnimi semeni si lahko pomagamo tudi  pri izločanju črevesnih parazitov, kot so otroške gliste in trakulja. Buče so bogate tudi z betakarotenom, ki ga telo spremeni v eno od oblik vitamina A, ta pa varuje naš vid.

- Oglas -

Buče in njihove koristi za zdravje

Poskrbijo za boljše razpoloženje

Bučnice vsebujejo triptofan, aminokislino, ki sodeluje pri proizvodnji serotonina, hormona dobrega počutja. Bučnice so tako lahko odličen prigrizek ob turobnih jesenskih večerih.

Krepijo imunski sistem

Buče vsebujejo veliko hranil, kot so folna kislina, mangan, vitamin C in cink, ki pripomorejo h krepitvi imunskega sistema. Buče so tudi bogat vir vitamina B2, ki telesu pomaga v boju proti bakterijam.

Dvignejo energijo

Poleg ostalih koristnih hranil vsebujejo kuhane buče  visoko raven kalija, raven kalija je v buči še višja kot v bananah, zato so odlična hrana za dvigovanje energije. Buča je tudi odličen obrok po telesni aktivnosti, saj kalij pripomore k obnoviti izgubljenih elektrolitov po telesni dejavnosti, ki pa so izjemnega pomena za pravilno delovanje telesa.

.

NAJNOVEJŠE