Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaUravnavajmo krvni tlak na naraven način

Uravnavajmo krvni tlak na naraven način

MORDA VAS ZANIMA

Znano je, da visok krvni tlak oziroma hipertenzija pripomore k nastankom bolezni srca in ožilja. Sicer ne povzroča težav, vendar pa gre za pojav, ki ga je potrebno zdraviti, saj z visokim krvnim tlakom tvegamo pojav možganske kapi, srčno-mišičnega infarkta, pa tudi odpoved ledvic.

- Oglas -

Krvni tlak uravnavajo kalij, magnezij, kalcij in natrij. To so tako imenovani elektrolitni minerali, ki v mišičnih celicah in zunaj njih z električno razliko uravnavajo napetost v arteriji.

Krvni tlak

Nekateri minerali krvni tlak znižujejo, drugi pa ga zvišujejo

Kalcij, magnezij in kalij arterije širijo, natrij pa jih krči. Če uživamo kalcij, magnezij ali kalij, se nam krvni tlak zniža, ob uživanjem natrija pa se zviša. Našteti minerali seveda krvnega tlaka ne zvišajo oziroma znižajo tako hitro kot nekatera zdravila, vendar z rednim uživanjem zadostnih količin teh pomembnih mineralov lahko sami uravnavamo pritisk znotraj arterij. Če imamo torej visok krvni tlak, se moramo začeti izogibati natriju, kar pomeni, da se moramo izogibati slani hrani.

Pest oreščkov na dan za zadosten vnos magnezija

Semena in oreščki so bogata zakladnica kalcija in magnezija, kalij pa se skriva v svežem sadju. Tudi sveža zelenjava je bogata z vsemi tremi minerali, zato je vsak dan priporočljivo pojesti ob kosilu veliko skledo sveže solate, za zajtrk pa si privoščimo vsak dan kakšno drugo sadje. Od vseh naštetih mineralov nam največkrat primanjkuje magnezija, torej bi bilo priporočljivo vsak dan že zjutraj pojesti pest mandljev, ki pa ne smejo biti praženi ali soljeni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×