0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOkrepite imunski sistem

Okrepite imunski sistem

MORDA VAS ZANIMA

Imunski sistem je potrebno krepiti tekom celega leta. Čeprav se vam morda zdi, da je tveganje za prehlad zaradi poletja, ki je pred vrati, manjše, temu ni tako. Virusi in bakterije v toplem podnebju zelo dobro uspevajo, topel veter pa je zanje kot rodovitna preproga, ki jih prenaša na vse konce in kraje.

- Oglas -

Imunski sistem

Najpomembnejša je prehrana

Uživajte veliko oreščkov, semen, svežega sadja in zelenjave, z mesom ne pretiravajte. Namesto govedine si raje privoščite lososa. V velikem loku se izogibajte ocvrte hrane ter tistih živil, v katerih so nezdrave nasičene maščobe. Tudi kajenje in pitje alkohola oslabi imunski sistem, zato se, če želite ostati zdravi, popivanju in kajenju odpovejte. Raje si privoščite sprehod in sveže iztisnjen sadno-zelenjavni sok, s katerim boste v vaš organizem vnesli obilo vitaminov.

Izogibajte se stresu

Morda se zgornja izjava mnogim zdi kratko malo smešna, saj je stres danes prisoten prav na vsakem koraku: v šoli, v službi, celo doma. Poskusite s sprostitvenimi vajami in z meditacijo. Tudi joga uspešno prežene stres. Poskrbite za to, da boste vašemu telesu zagotovili dovolj počitka, saj pomanjkanje spanca dokazano oslabi imunski sistem. Tudi naravni zeliščni pripravki zmanjšujejo stres. Baldrijan, poprova meta, materina dušica, pa tudi timijan so zelišča, iz katerih si lahko napravite sproščujoč čaj, ki vas bo pomiril. Če imate težave s nespečnostjo, spijte skodelico pol ure pred spanjem.

- Oglas -

Uživajte prehranske dodatke

Resda je mogoče s pravilno in uravnoteženo prehrano telesu zagotoviti vse potrebno, vendar je to vsemu navkljub težko zagotoviti. Da bi bila prehrana res uravnotežena, bi si morali za vsak dan posebej izdelati jedilnik z natančnimi izračuni, koliko vitaminov in mineralov kakšna jed vsebuje. Mnogo lažje je uživati prehranske dodatke, priporočljivo je jemati kakšnega izmed kvalitetnih multivitaminskih dodatkov, ki pa naj vsebuje vitamine C, A in E, beta karote, selen, magnezij, cink, selen in mangan. Tudi vitamine B-kompleksa uživajte na dnevni bazi in tveganje za nastanek takšnih in drugačnih virusnih in bakterijskih okužb bo tako rekoč nično.

.

NAJNOVEJŠE