0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaTeh 8 trikov s sodo bikarbono bi morala poznati vsaka ženska

Teh 8 trikov s sodo bikarbono bi morala poznati vsaka ženska

MORDA VAS ZANIMA

Če radi raziskujete naravne sestavine za zdravje in dom, ste gotovo že slišali za sodo bikarbono, ki so jo uporabljale že naše babice. Obstaja zelo veliko receptov in načinov uporabe, kamor lahko vključimo sodo bikarbono, mi pa vam tokrat razkrivamo 8 trikov, ki bi jih morala poznati vsaka ženska.

- Oglas -

Pri uporabi je seveda potrebno paziti, da kupite sodo bikarbono, ki ne vsebuje primesi, to se pravi čisto sodo bikarbono. O uporabi naravnih rešitev se vedno posvetujte s strokovnjakom.

Soda bikarbona uporaba

Naravno proti zgagi: Če vas občasno muči zgaga, ali ko pojeste kaj kislega ali pikantnega in imate pekoč občutek v želodcu, zmešajte čajno žličko sode bikarbone v kozarcu vode, ki bo nevtralizirala kislino v želodcu in pomirila zgago.

- Oglas -

Kopel za pH nevtralno kožo: Soda bikarbona alkalizira in razstrupi našo kožo, zato vaši kopeli dodajte 5 žlic sode bikarbone in uživajte v kopeli.

Čista dojenčkova oblačila: Detergenti za oblačila lahko vsebujejo agresivne kemikalije in celo težke kovine. Pralni praški so pogosto tudi zelo kisli in zato posledično dražijo občutljivo kožo. Če madeži niso preveč trdovratni, zmešajte 1 žlico sode bikarbone s skodelico vode in zdrgnite umazanijo iz oblekic. Še en recept za domači prani prašek.

Očistite sadje in zelenjavo: Kot vemo, sta sadje in zelenjava v trgovinah, še posebej, če je do polic prepotovali veliko razdaljo, škropljeno in povoskano, da ne začne prehitro gniti in propadati. Umijte svoje najljubše jabolko z vodo, ki ste ji dodali malo sode bikarbone in odstranili boste več morebitnih snovi na sadju in zelenjavi.

Dezodorant za čevlje: Namesto osvežilcev zraka in ostalih pripomočkov, s katerimi si pogosto pomagamo, ko želimo iz čevljev odstraniti sumljive vonjave, poskusite s sodo bikarbono. Nasujte jo nekaj v čevelj čez noč in nevtralizirala bo vonjave.

- Oglas -

Dezodorant za pod pazduho: Kar nekaj ljudi sodo bikarbono uporablja kot dezodorant za pod pazduho, saj se želijo izogniti škodljivim kemikalijam in kovinam v nekaterih komercialnih produktih in zamašitvi por pod pazduho. Tudi mi smo izdelali in preizkusili nekaj dezodorantov.

Domača zobna pasta: Zmešajte čajno žličko sode bikarbone s čajno žličko vode in dobili boste preprosto zobno pasto.

Tonik in jabolčnega kisa in sode bikarbone: Veliko smo že pisali o ugodnih učinkih jabolčnega kisa na našo prebavo, uravnavanje bakterij v črevesju, pomoči pri uravnavanju krvnega sladkorja in še kaj. Mešanica sode bikarbone in jabolčnega kisa razkisa naš prebavni sistem in pomaga uravnati prebavo, kadar imamo razdražen prebavni sistem. Zmešajte 1 žlico jabolčnega kisa in 1 čajno žličko sode bikarbone v večji kozarec vode.

.

NAJNOVEJŠE