Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Dom & energijaNaredite svoj pralni prašek

Naredite svoj pralni prašek

MORDA VAS ZANIMA

Pri pranju perila, ki sodi med vsaj tedenske, če ne že dnevne naloge vsakega gospodinjstva, pogosto posegamo po za okolje zelo škodljivih pralnih sredstvih. Običajne pralne praške, ki vsebujejo težko razgradljive strupene snovi, lahko brez posledic na kvaliteto očiščenosti perila nadomestimo z doma narejenim pralnim praškom.

- Oglas -

Domači pralni prašek

Potrebujemo:

  • ekološko trdo milo
  • tri skodelice pralne sode (600ml)
  • 20 kapljic eteričnega olja po izbiri
  • steklena posoda za hrambo praška

Če pri roki nimamo pralne sode, jo lahko izvrstno nadomestimo s sodo bikarbono. Po kemijski sestavi sta si obe namreč podobni – pralna soda je natrijev karbonat, soda bikarbona pa natrijev bikarbonat – pod vplivom vročine pa se soda bikarbona spremeni v pralno sodo.

Pralno sodo iz sode bikarbone pripravimo tako, da pečico segrejemo na 200°C , sodo bikarbono pa enakomerno razporedimo po pekaču. Pekač potisnemo v vročo pečico in pečemo 30 minut, vmes pa večkrat premešamo.

- Oglas -

Ko smo pripravili pralno sodo, je izdelava domačega pralnega praška zelo preprosta. Naravno milo naribamo v posodo in mu dodamo pralno sodo. Dobljeno zmes premešamo, dodamo eterično olje in ponovno dobro premešamo. Prašek le še shranimo v stekleno posodo, s tem pa je postopek končan.

Domač pralni prašek ima pred kupljenim številne prednosti. Njegova izdelava je hitra, enostavna in cenovno ugodna, pranje perila pa enako kvalitetno. Odišavimo ga lahko z najljubšim eteričnim oljem, primeren je tudi za alergike, saj je za razvoj kakšne alergije malo možnosti. In kar je najpomembneje – okolju je v primerjavi s kupljenim pralnim praškom bolj prijazen.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×