Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Dom & energijaNaredite svoj pralni prašek

Naredite svoj pralni prašek

MORDA VAS ZANIMA

Pri pranju perila, ki sodi med vsaj tedenske, če ne že dnevne naloge vsakega gospodinjstva, pogosto posegamo po za okolje zelo škodljivih pralnih sredstvih. Običajne pralne praške, ki vsebujejo težko razgradljive strupene snovi, lahko brez posledic na kvaliteto očiščenosti perila nadomestimo z doma narejenim pralnim praškom.

- Oglas -

Domači pralni prašek

Potrebujemo:

  • ekološko trdo milo
  • tri skodelice pralne sode (600ml)
  • 20 kapljic eteričnega olja po izbiri
  • steklena posoda za hrambo praška

Če pri roki nimamo pralne sode, jo lahko izvrstno nadomestimo s sodo bikarbono. Po kemijski sestavi sta si obe namreč podobni – pralna soda je natrijev karbonat, soda bikarbona pa natrijev bikarbonat – pod vplivom vročine pa se soda bikarbona spremeni v pralno sodo.

Pralno sodo iz sode bikarbone pripravimo tako, da pečico segrejemo na 200°C , sodo bikarbono pa enakomerno razporedimo po pekaču. Pekač potisnemo v vročo pečico in pečemo 30 minut, vmes pa večkrat premešamo.

- Oglas -

Ko smo pripravili pralno sodo, je izdelava domačega pralnega praška zelo preprosta. Naravno milo naribamo v posodo in mu dodamo pralno sodo. Dobljeno zmes premešamo, dodamo eterično olje in ponovno dobro premešamo. Prašek le še shranimo v stekleno posodo, s tem pa je postopek končan.

Domač pralni prašek ima pred kupljenim številne prednosti. Njegova izdelava je hitra, enostavna in cenovno ugodna, pranje perila pa enako kvalitetno. Odišavimo ga lahko z najljubšim eteričnim oljem, primeren je tudi za alergike, saj je za razvoj kakšne alergije malo možnosti. In kar je najpomembneje – okolju je v primerjavi s kupljenim pralnim praškom bolj prijazen.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×