0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliKako ublažiti vnetje oči pri psih

Kako ublažiti vnetje oči pri psih

MORDA VAS ZANIMA

Z vnetjem oči se ne spopadamo samo ljudje, temveč tudi živali. Okužbe oči so pri psih pogosta zdravstvena težava, ki nastane zaradi različnih vzrokov. Vnetje oči najpogosteje zakrivijo alergije, bakterije, virusi, tujek v očesu, nezadostna produkcija solz, poškodbe ali anatomske napake, denimo nepravilno zraščene trepalnice.

- Oglas -

Vnetje ponavadi prizadane določen del očesa, pogosto pa ga prepoznamo po izcedku iz oči, izpuščajih ali povečanemu solzenju. Naši štirinožci se okrog oči v času vnetja pogosto drgnejo s tačkami, včasih pa si simptome skušajo olajšati tudi z drgnjenjem ob preproge, oblazinjeno pohištvo ali druge površine. Pogosto so tudi občutljivi na svetlobo, morda celo utrujeni in nerazpoloženi.

Pes in vnetje oči

Če sumimo na vnetje oči, je dobro, da obiščemo veterinarja, ki bo ugotovil vzrok vnetja ter predpisal ustrezna zdravila in zdravljenje. Zelo pomembna je tudi higiena, torej čiščenje očesnega izcedka.

- Oglas -

Kužku pa lahko težave, ki spremljajo nadležno vnetje, pomagamo preboleti tudi s številnimi naravnimi zdravili. Pripravimo jih lahko kar doma in tako pripomoremo k temu, da bodo naši ljubljenčki kmalu spet veselo zrli v svet.

Kamilični čaj. Skuhamo kamilčni čaj in počakamo nekaj minut, da se ohladi. Ko je mlačen, vanj pomočimo čisto bombažno vato, nato pa z njo obrišemo oči. Kamilica bo vnetje pomirila in ublažila srbenje.

Žajbljev čaj, ki ga pripravimo po istem postopku kot kamilčnega, bo deloval blago antiseptično in protivnetno.

Smetlikin čaj, tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se b ljudski medicini uporablja za lajšanje težav z očmi, kot so vnetje vek, ječmen in utrujene oči. Pripravimo in uporabljamo ga po istem postopku kot kamilčni čaj.

- Oglas -

Filter vrečke, iz katerih pripravimo čaj. Če smo kamilčni čaj skuhali s pomočjo filter vrečk, lahko tudi te, ko se ohladijo na sobno temperaturo, za nekaj trenutkov položimo na oči.

Solna raztopina. Žlička soli, raztopljena v kozarcu mlačne vode, je znano naravno zdravilo, ki se uporablja za lajšanje številnih zdravstvenih težav. Z raztopino lahko olajšamo tudi vnetje oči pri psih, tako da vanjo pomočimo čisto bombažno vato in z njo večkrat dnevno očistimo oči.

Ribje olje. Kapljico ribjega olja enkrat dnevno nanesemo neposredno v vnete oči. Ribje olje je bogato z vitaminom A, ki bo poskrbel, da bo težava hitreje minila.

.

NAJNOVEJŠE