0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNapitek z jabolčnim kisom za boljšo prebavo

Napitek z jabolčnim kisom za boljšo prebavo

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni kis vam lahko pomaga pri številnih zdravstvenih težavah, med drugim tudi pri zniževanju previsoke ravni holesterola v krvi, pri uravnavanju krvnega sladkorja in celo pri kolcanju. Uživanje jabolčnega kisa pa je zelo priporočljivo tudi pri težavah s prebavo.

- Oglas -

Da bi dosegli želeni učinek, je treba dnevno popiti kar precej kisa, kar pa je pogosto težko, če pijete zgolj jabolčni kis. Tudi če ga razredčite z vodo, obstaja možnost, da vam okus ne bo najbolj pri srcu. Posledično boste hitro opustili to izjemno zdravilno naravno terapijo. Tokrat vam zato predstavljamo recept za napitek, v katerega lahko spretno »skrijete« jabolčni kis oziroma prekrijete njegov okus s cimetom in ingverjem. Napitek, ki bo izboljšal tudi videz vaše kože, lahko pripravite in pijete vsak dan.

Sestavine:

  • 5 cimetovih palčk,
  • 1 srednje velika korenina ingverja, narezana na tanjše rezine,
  • 1,5 litra vode,
  • 60 mililitrov nepasteriziranega in nefiltriranega jabolčnega kisa,
  • nekaj kapljic stevie v tekoči obliki.

Priprava:

Cimetove palčke in ingver prelijte z litrom vode. Ingverja vam sicer ni treba olupiti, vendar boste z lupljenjem dosegli intenzivnejši okus. Priporočamo vam, da si pri lupljenju ingverja pomagate z žlico. Če boste uporabili nož ali lupilnik, boste težko odstranili zgolj lupino.

Vodo z ingverjem in cimetom segrevajte v večjem loncu, dokler ne zavre. Pokrijte in pustite, da se tekočina povsem ohladi. Nato odcedite in zmešajte 2,5 decilitra cimetovo-ingverjevega čaja s 60 mililitri jabolčnega kisa in 5 decilitri vode. Napitek postrezite v kozarcu z ledom. Preostanek cimetovo-ingverjevega čaja shranite v hladilniku. Tako ga boste lahko uporabili ob naslednji pripravi napitka.

.

NAJNOVEJŠE