Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Zdravje & prehranaLahko jabolčni kis ustavi hrepenenje po sladkorju?

Lahko jabolčni kis ustavi hrepenenje po sladkorju?

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni kis lahko pripomore k zmanjšanju apetita, pripomore k uravnavanju želje po sladkem in spodbudi prebavo. Je pravi eliksir za zdravo življenje.

Pomaga  zmanjšati raven krvnega sladkorja po obroku

- Oglas -

Najbolj učinkovit način za zmanjšanje želje po sladkem je izogibanje ogljikovih hidratov, sladkih živil in redni obroki, vendar pa lahko k temu pripomore tudi pitje jabolčnega kisa.

Jabolcni kis sladkor

Raziskava je pokazala, da lahko pitje jabolčnega kisa pred obrokom pomaga pri zniževanju krvnega sladkorja. Sodelujoči v raziskavi, ki so pred obrokom spili žlico jabolčnega kisa, pomešanega z  vodo so  imeli namreč nižjo raven glukoze v krvi v primerjavi z udeleženci, ki  kisa pred obrokom niso zaužili.

Pomaga nadzorovati nihanja sladkorja v krvi

Starodaven nasvet ob želji po sladkem priporoča pitje 2 žličk jabolčnega kisa, ki ga pomešate s  šestimi decilitri vode. To pripomore k uravnavanju sladkorja v krvi in preprečuje njegova nihanja, ki povzročajo željo po sladki in energetsko bogati hrani.  Raziskave  namreč kažejo, da uživanje jabolčnega kisa ob obroku z veliko ogljikovimi hidrati bistveno zniža raven glukoze v krvi in tako pripomore k bolj stabilni ravni vaše energije.

Pomaga pri zmanjševanju apetita

- Oglas -

Pitje kisa pred obrokom pripomore tudi k znižanju grelina, hormona, ki povečuje občutek lakote. Če boste pred obrokom spili vodo s kisom, je tako zelo verjetno, da boste pojedli manj oziroma toliko kolikor vaše telo potrebuje.  Ker jabolčni kis pospešuje prebavo, hkrati pa preprečuje nalaganje toksinov, je naravno in odlično sredstvo za hujšanje. Za učinkovito hujšanje se priporoča, da vsak dan popijete liter vode, v kateri ste raztopili dve žlički jabolčnega kisa. Temu napitku lahko dodate tudi žličko medu in obenem poskrbite za imunski sistem.

Tonik zdravja

Jabolčni kis prav tako preprečuje razvoj slabih bakterij v telesu in alkalizira zakisanost organizma. Znan je celo po tem, da je učinkovit v boju s kandido. Cenjen je še po številnih drugih zdravilnih učinkih, med drugim pomaga zniževati krvni pritisk, pomaga v boju proti artritisu in osteoporozi, znižuje holesterol, izboljšuje prebavo, pomaga v boju proti celulitu, z jabolčnim kisom uspešno čistimo kri, krepi imunski sistem, pomaga odpravljati aknasto kožo, razgrajuje minerale, proteine in maščobe v krvi in prebavnem traktu, ščiti srce in ožilje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×