Poslovite se od smrdečih čevljev s tem naravnim dezodorantom

Se je tudi vam že kdaj pripetilo, da so vaši čevlji nenadoma zasmrdeli? To je običajno posledica potenja nog, kar je sicer popolnoma normalno, je pa lahko bolj obilno potenje posledica hormonskih sprememb, nošenja obutve iz sintetičnih materialov, zaradi katerih stopala ne morejo dihati, vzrok smradu pa je lahko tudi atletsko stopalo. Preverite nekaj naravnih nasvetov, kako preprečiti neprijeten vonj.

Nekaj preprostih trikov

  • Ne nosite istih čevljev vsak dan oziroma poskrbite, da se čevlji pred ponovno uporabo popolnoma posušijo.
  • Nosite bombažne ali volnene nogavice in raje ne izbirajte nogavic iz sintetičnih materialov, kot je na primer najlon.
  • Dovolite, da stopala čim bolj dihajo, zato če se le da uporabljate lahko obutev ali zračne copate. Če se le da, bodite bosi.
  • Izbirajte čevlje iz naravnih materialov.
  • Noge redno umivajte in jih vedno osušite, še posebej pozorni bodite na predel med prsti, s tem boste preprečili tudi razvoj glivic.
  • Vsake toliko si pripravite vodno kopel z jabolčnim kisom, preprosto dodajte pol skodelice jabolčnega kisa k osmih skodelicam tople vode. Namakajte stopala približno pol ure. Po tem dobro obrišite noge in vanje vmasirajte manjšo količino kokosovega olja s kapljico eteričnega olja mete ali žajblja, kar bo pomagalo preprečiti neprijetne vonjave.

Recept za domač dezodorant proti smrdečim čevljem

Priprava takšnega dezodoranta je povsem preprosta in ugodna. Potrebovali boste ¼ skodelice sode bikarbone in 5 kapljic najljubšega eteričnega olja – najbolje žajblja ali poprove mete. Preprosto zmešajte sodo bikarbono in eterično olje in mešanico nasujte v bombažni čajni vrečki za večkratno uporabo. Vrečki postavite v čevlje in vsrkali bosta neprijetne vonjave.