Lepota & KozmetikaNad bolečine v sklepih z domačim protivnetnim oljem

Nad bolečine v sklepih z domačim protivnetnim oljem

MORDA VAS ZANIMA

Omilite bolečine v sklepih z domačim pripravkom za ublažitev bolečine. Izdelajte preprosto protivnetno olje s kajenskim poprom.

- Oglas -

Olje za masažo bolečih sklepov

Zakaj si pomagati s tem pripravkom?

Kajenski poper je že od nekdaj znan kot naravna pomoč pri mnogoterih tegobah. Zaradi svoje sestavine kapsaicina, ki nevronom preprečuje pošiljanje signalov za bolečino, je pravšnji za uporabo pri bolečinah v sklepih. Številne študije so pokazale, da uživanje te sestavine zato lajša glavobole, migrene in bolečine v sinusih. Kapsaicin deluje tudi protibakterijsko. Gorčična semena pospešujejo cirkulacijo in pripomorejo k ublažitvi revmatskih bolečin, pomirjajo pa tudi razbolele mišice.  Ingver pa je znan po svojih protivnetnih lastnostih.

Sestavine:

  • 1 žlica kajenskega popra,
  • 2 žlici gorčičnih semen,
  • 2 čajni žlički ingverja,
  • 250 ml sončničnega, kokosovega ali olivnega olja.

Priprava:

Vse sestavine dobro premešajte, dajte v pokrit kozarec in pustite teden dni. Po tednu dni dobro premešajte in malo količino mešanice zunanje uporabite na mestu bolečine. Če je občutek preveč pekoč, potem mešanico takoj izperite iz kože.

Kako si še pomagati?

Bolečino lahko na naraven način ublažite tudi tako, da zmešate skodelico vroče vode z dvema žlicama medu in žličko cimeta v prahu, spijte eno  skodelico zjutraj in eno zvečer. Pri bolečini v sklepih si lahko pomagate tudi s koprivami. Iz svežih ali posušenih listov si pripravite čaj, ki ga spijte ali pa v njem namakajte boleče sklepe.

NAJNOVEJŠE