0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKajenski poper – naravno protibolečinsko zdravilo

Kajenski poper – naravno protibolečinsko zdravilo

MORDA VAS ZANIMA

Pogosto imamo zdravje oziroma rešitev za različne zdravstvene tegobe na dosegu roke, a tega ne opazimo. Že hiter pregled vaše kuhinjske omarice ali police z začimbami bi verjetno razkril, da imate doma pravo naravno lekarno v malem. V njej ima prav posebno mesto kajenski poper, ki je znan kot odlično naravno protibolečinsko sredstvo.

- Oglas -

Kajenski poper vsebuje veliko koristnih snovi

Kajenski poper sicer vsebuje precej pomembnih vitaminov in mineralov, med drugim tudi vitamine C, B6 in E ter kalij in mangan, vendar je še pomembnejša aktivna sestavina, imenovana kapsaicin, ki jo kajenski poper vsebuje v visokih koncentracijah. Kapsaicin poskrbi za značilen pekoč okus kajenskega popra, obenem pa ima izjemno blagodejen vpliv na vaše zdravje. Še posebej učinkovit pa je lahko pri blaženju različnih vrst bolečine, kar dokazuje tudi vse več znanstvenih študij.

Za kaj je kajenski poper tako zdrav?

 • deluje  proti draženju v prebavilih,
 • očisti sinuse,
 • deluje škodljivim organizmom in parazitom,
 • pomaga pri glavobolu,
 • spodbuja prebavo,
 • pomirja rdečico,
 • pomaga pri nastajanju sline,
 • spodbuja zdravje srca in ožilja,
 • podpora za razstrupljanje,
 • pomirja občasno nelagodje v sklepih,
 • pomaga ohranjati hrano svežo – naravni konzervans,
 • spodbuja zdravo telesno težo.

Pripravek za premagovanje glavobola

Imate pogosto težave z glavoboli? Še posebej v primeru glavobola v skupkih oziroma rojih/rafalih, za katerega je značilno, da se pojavi le na eni strani, je lahko zelo učinkovita rešitev kajenski poper. Četrtino žličke kajenskega popra zmešajte z 1 decilitrom tople vode. Dobro pomešajte in nato v mešanico pomočite dve bombažni palčki za čiščenje ušes. Palčki nežno potisnite v nosnici in počakajte, dokler ne začutite rahlo pekočega občutka. To je znak, da je začel kapsaicin delovati. Kapsaicin bo zavrl tvorbo snovi v možganih, ki je povezana z občutkom bolečine. Glavobol bo tako izginil oziroma postal vsaj občutno manj intenziven.

Kajenski poper - zdravilni-učinki

Olje s kajenskim poprom za blaženje bolečin v sklepih

Mnoge študije razkrivajo, da je lahko kajenski poper oziroma kapsaicin v kajenskem popru zelo uspešen pri blaženju bolečin v sklepih, tudi če so te povezane z revmatoidnim artritisom ali osteoartritisom. Zmešajte 4 decilitre olivnega olja in 2 žlici kajenskega popra. Mešanico nato segrevajte v posodici nad vodno paro (približno 2 uri, pri nizki temperaturi). Nato počakajte, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo, preden jo prelijete v steklen kozarec, ki ga shranjujte v temni omarici. Ob bolečinah v sklepih dvakrat dnevno zmasirajte prizadeto območje z manjšo količino tega protibolečinskega olja. Postopek ponavljajte, dokler ne pride do izboljšanja. Bolečina bi sicer načeloma morala postati mnogo znosnejša že po prvi uporabi.

- Oglas -

Kajenski poper kot prva pomoč pri zobobolu

Kajenski poper je zelo dobra izbira tudi takrat, ko vas muči zobobol, saj lahko umiri bolečine, obenem pa poveča dotok krvi do problematičnega mesta oziroma zoba, kar pomeni tudi več kisika in hitrejše izboljšanje stanja. Žličko kajenskega popra zmešajte z 1 decilitrom alkohola, na primer viskija. Pustite stati vsaj 2 tedna in mešanico vsak dan pretresite. Če se vas poloti zobobol, nakapljajte nekaj kapljic te mešanice na čisto bombažno vato, ki jo položite neposredno na boleče mesto. Je že prepozno, da bi se lotili izdelave protibolečinskega pripravka? V tem primeru lahko poskusite uporabiti samo kajenski poper, ki ga s prstom nanesete na zob. Sprva boste začutili pekoč občutek, ki pa se bo sčasoma umiril, skupaj z njim pa tudi zobobol.

.

NAJNOVEJŠE