0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZdravilne kopeli proti glavobolu in za boljšo osredotočenost

Zdravilne kopeli proti glavobolu in za boljšo osredotočenost

MORDA VAS ZANIMA

Po dolgem dnevu marsikomu prija prijetna, sproščujoča kopel. S pomočjo aromaterapije pa lahko svoje lenobno namakanje v kadi spremenite tudi v bolj zdravilno različico in si pomagate pri blaženju težav, kot sta glavobol in nizka osredotočenost.

- Oglas -

Ko se ne morete znebiti glavobola…

Nič ni bolj neprijetnega kot občutek glavobola, ki ne mine in ne mine. Razlogi za glavobol so seveda številni in najbolje se je posvetovati z zdravnikom, za blažitev simptomov pa se lahko obrnete tudi na dišeče stekleničke z eteričnimi olji. Zmagovalna kombinacija proti glavobolu sta meta in sivka.

Če je vzrok vašega glavobola zamašen nos si lahko pomagate z naslednjo kombinacijo: 10 kapljic eteričnega olja poprove mete, pet kapljic eteričnega olja evkaliptusa in žlica sezamovega olja. Vsa olja zmešajte in jih dodajte v toplo vodo. V kopeli se namakajte približno pol ure. Evkaliptusovo olje bo pripomoglo k odprtju zamašenega nosu,eterično olje mete pa bo ublažilo bolečino. Pozorni bodite, da vode ne poškropite po očeh, saj je eterično olje izjemno močno in lahko draži oči.

- Oglas -

Če je vzrok glavobola pomanjkanje spanja, si pripravite kopel, za katero boste potrebovali naslednje sestavine: 10 kapljic eteričnega olje mete, 10 kapljic eteričnega olja kamilice, 5 kapljic eteričnega olja sandalovine, 2 žlici sode bikarbone in žlico jojobinega olja. Vsa eterična olja premešajte s sodo bikarbono in jojobinim oljem ter dodajte v kopel. Sproščajte se v kopeli, dokler voda ne postane hladna. Med namakanjem si lahko kanete tudi kapljico eteričnega olja mete na čelo, saj bo ta delovala stimulativno.

Za osredotočenost in lažje razmišljanje …

Če ste zelo aktivni in imate težave z osredotočenostjo si lahko pomagate s kopelmi, ki vsebujejo eterična olja citrusov in rožmarina. Te vonjave bodo spodbudile vaše možgane, poskrbele za boljši spomin in hkrati pripomogle k več energije. Za kopel boste potrebovali 10 kapljic eteričnega olja rožmarina, pet kapljic eteričnega olja bazilike in 5 kapljic eteričnega olja limone. Dodatno pripravite še dve žlici olivnega olja. Vsa olja premešajte med seboj in dodajte k topli kopeli, v kateri se sprostite in globoko dihajte.

.

NAJNOVEJŠE