Zdravje & prehranaZdravilne kopeli proti glavobolu in za boljšo osredotočenost

Zdravilne kopeli proti glavobolu in za boljšo osredotočenost

MORDA VAS ZANIMA

Po dolgem dnevu marsikomu prija prijetna, sproščujoča kopel. S pomočjo aromaterapije pa lahko svoje lenobno namakanje v kadi spremenite tudi v bolj zdravilno različico in si pomagate pri blaženju težav, kot sta glavobol in nizka osredotočenost.

- Oglas -

Ko se ne morete znebiti glavobola…

Nič ni bolj neprijetnega kot občutek glavobola, ki ne mine in ne mine. Razlogi za glavobol so seveda številni in najbolje se je posvetovati z zdravnikom, za blažitev simptomov pa se lahko obrnete tudi na dišeče stekleničke z eteričnimi olji. Zmagovalna kombinacija proti glavobolu sta meta in sivka.

Če je vzrok vašega glavobola zamašen nos si lahko pomagate z naslednjo kombinacijo: 10 kapljic eteričnega olja poprove mete, pet kapljic eteričnega olja evkaliptusa in žlica sezamovega olja. Vsa olja zmešajte in jih dodajte v toplo vodo. V kopeli se namakajte približno pol ure. Evkaliptusovo olje bo pripomoglo k odprtju zamašenega nosu,eterično olje mete pa bo ublažilo bolečino. Pozorni bodite, da vode ne poškropite po očeh, saj je eterično olje izjemno močno in lahko draži oči.

Če je vzrok glavobola pomanjkanje spanja, si pripravite kopel, za katero boste potrebovali naslednje sestavine: 10 kapljic eteričnega olje mete, 10 kapljic eteričnega olja kamilice, 5 kapljic eteričnega olja sandalovine, 2 žlici sode bikarbone in žlico jojobinega olja. Vsa eterična olja premešajte s sodo bikarbono in jojobinim oljem ter dodajte v kopel. Sproščajte se v kopeli, dokler voda ne postane hladna. Med namakanjem si lahko kanete tudi kapljico eteričnega olja mete na čelo, saj bo ta delovala stimulativno.

Za osredotočenost in lažje razmišljanje …

- Oglas -

Če ste zelo aktivni in imate težave z osredotočenostjo si lahko pomagate s kopelmi, ki vsebujejo eterična olja citrusov in rožmarina. Te vonjave bodo spodbudile vaše možgane, poskrbele za boljši spomin in hkrati pripomogle k več energije. Za kopel boste potrebovali 10 kapljic eteričnega olja rožmarina, pet kapljic eteričnega olja bazilike in 5 kapljic eteričnega olja limone. Dodatno pripravite še dve žlici olivnega olja. Vsa olja premešajte med seboj in dodajte k topli kopeli, v kateri se sprostite in globoko dihajte.

NAJNOVEJŠE