0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaOčistite ves dom na naraven način

Očistite ves dom na naraven način

MORDA VAS ZANIMA

Nobena umazanija ni tako trdovratna, da bi zato morali sebe in svojo družino po nepotrebnem zastrupljati s kemikalijami. Za vas smo pripravili popolnoma naravne alternative čistilom, da boste lahko dom v celoti očistili na naraven način, preprosto in varno.

- Oglas -

Doma narejeni dezinfekcijski robčki

V desetih minutah lahko pripravite 15 dezinfekcijskih robčkov. Potrebovali boste prazno embalažo, kamor boste shranili robčke, 15 kvadratnih kosov starih krp ali majic, skodelico vode, ¼ skodelice belega kisa, 8 kapljic evkaliptusovega olja, 8 kapljic eteričnega olja čajevca in 8 kapljic eteričnega olja limone. V embalažo (najbolje plastična posodica s pokrovčkom) položite krpice iz blaga. Združite vodo, kis in eterična olja in prelijte čez krpice. Ko se mešanica vpije, uporabljajte krpice po potrebi. Potem krpice preprosto operite in postopek ponovite.

Petminutno univerzalno čistilo

V petih minutah si pripravite pršilo, ki bo odlično očistilo okna, poličke, še posebej primerno pa je za kopalnice. Potrebovali boste pršilko, skodelico belega kisa, skodelico vode, tri kapljice eteričnega olja čajevca in tri kapljive eteričnega olja limone. Vse sestavine preprosto združite, z mešanico napolnite pršilko, pretresete in »odpršite«  umazanijo stran. Pred vsako uporabo pršilko pretresite.

- Oglas -

Čistilo za kopalniško umazanijo

V petih minutah pripravite naravno alternativo kopalniškem čistilu. V pršilo zmešajte skodelico belega kisa, skodelico vode in 5 kapljic eteričnega olja limone. Dobro pretresite in popršite kopalniške površine. Pustite, da deluje nekaj časa potem pa očistite kot običajno in uživajte v sijaju in osvežilnem vonju limone, ki bo pomagala prekriti vonj kisa.

Očistite okna

Okna lahko preprosto in naravno očistite tako, da nanje popršite pripravek, ki ste ga naredili tako, da ste v pršilki združili skodelico kisa in skodelico vode. Pustite, da deluje pol minute in pobrišite s suhimi brisačami ali krpami.

Domač osvežilec prostorov

Osvežite prostore v svojem domu z doma pripravljenim osvežilcem. Potrebovali boste stekleno pršilko, žlico sode bikarbone, skodelico vode in šest kapljic eteričnega olja grenivke. Vse sestavine združite, pretresite in popršite po prostoru, ki ga želite odišaviti. Zaprite oči in uživajte v vonju svežine.

Odmašite odtoke s sodo bikarbono

Za naravno čistilo, ki bo pripomoglo k odmašitvi odtokov boste potrebovali ¼ skodelice sode bikarbone, ¼ skodelice soli in  ¼ skodelice belega kisa ter 2 skodelici vrele vode. Najprej v mali posodici združite sodo bikarbono, sol in kis. Pol tako pripravljene mešanice zlijte v odtoke in čez prelijte vrelo vodo. Pustite delovati približno eno uro, potem pa sperite s hladno vodo. Če so odtoki še vedno zamašeni, poskusite v odtoke natrositi skodelico sode bikarbone in jo preliti s kisom, potem pa pustite, da učinkuje preko noči.

- Oglas -

Preberite tudi: soda bikarbona za zdravje in čiščenje

NAJNOVEJŠE