Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaArtritis in naravno zdravljenje artritisa

Artritis in naravno zdravljenje artritisa

MORDA VAS ZANIMA

Artritis je vnetje sklepov in je ena najpogostejših bolezni na svetu. Poznamo osteoartritis, revmatoidni artritis in putiko.

Osteoartritis

artritis, osteoartritis, revmatoidni artritis, putika
- Oglas -

Osteoartritis je najpogostejša oblika artritisa pri starejših ljudeh ki se začne se z obrabljenim hrustancem. Hrustanec zapolnjuje prostor med kostmi v sklepu, ko pa se le-ta izrablja, se kosti drgnejo med seboj in osteoartritis se poslabša. Osteoartritis se japogosteje pojavlja v rokah, vratu, spodnjem delu hrbta ali ostalih obremenjenih sklepih, kot so kolena ali boki.

Najpogostejši simptomi so togost in manjše bolečine, ki se pojavijo in izginejo s telesno aktivnostjo, ali bolečine v sklepih, ki ne izginejo nit med spanjem.

Revmatoidni artritis

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen kar pomeni, da telo napada samo sebe oziroma obloge sklepov. Nastane vnetje sklepov, to pa povzroča bolečine, zatekanje in okorelost. Velikokrat se pojavi na več sklepih naenkrat. Revmatoidni artritis povzroča tudi splošno slabo počutje, utrujenost in vročico. Bolezen je pogostejša pri ženskah in se lahko pojavi v vseh starostnih obdobjih.

Putika ali protin ali urični artritis

Putika je dedna metabolna motnja, jo poznamo že tisočletja. Kaže se kot odlaganje kristalov mononatrijevega urata v vezivu in sklepnem hrustancu, ledvični kamni, akutni, navadno zelo boleč napad artritisa in pri nezdravljenih bolnikih s progresivnim kroničnim artritisom.

- Oglas -

Glavni povzročitelj te vrste artritisa je sečna kislina, katere raven v krvi uravnavajo številni geni. Znanih je več encimskih okvar, ki povzročijo zvišanje ravni sečne kisline v krvi zaradi pospešene razgradnje organskih baz ali purinov. Teh snovi je veliko tudi v določenih vrstah hrane, zato izogibanje takim živilom uspešno pripomore k boljšemu obvladovanju bolezni. Več o putiki tukaj.

Putika se v Evropi pojavlja najmanj pri dveh od tisoč odraslih moških, od katerih polovica redno uživa alkoholne pijače. Bolezen je pri moških pogostejša in se običajno začenja med 30. in 50. letom. Ženske praviloma zbolijo šele po menopavzi.

Artritis

Alfred Vogel

Alfred Vogel, pionir naravnega zdravljenja je že v zgodnjem otroštvu začel spoznavati svet zdravilnih rastlin in njihovega delovanja, v kar so ga uvedli njegovi starši. Njegova življenska pot je bilo zdravljenje z rastlinami in želja pomagati soljudem, za kar se je zavzemal vse do visoke starosti.

Vogelov recept za artritis

Zmešajte skodelico vroče vode z dvema žlicama medu in žličko cimeta v prahu, spijte eno zjutraj in eno zvečer. Če redno pijete, se tudi kronični artritis lahko ozdravi. V študiji, ki so jo naredili v univerzi Kopenhagen, so zdravniki pacientom vsak dan dali pred zajtrkom žličko medu in pol žličke cimeta. V enem tednu je od 200 pacientov 75-im bolečina popolnoma izginila. Po nadaljnjem mesecu so bili praktično vsi pacienti brez bolečin, čeprav nekateri skorajda niso mogli več hoditi.

Preberite tudi: Revmatoidni artritis – Kako lajšati simptome?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×