Tudi brez sladkorja se lahko odlično posladkajo tako diabetiki, kot tudi ostali, ki nam je pomembna bolj zdrava prehrana.
- Oglas -
- 25 dag sesekljanih dateljev
- 25 dag sesekljanih suhih sliv
- 25 dag rozin
- skodelico hladne vode
- kocko margarine
- 2 jajci
- žlička sode bikarbone
- ščep soli
- skodelica moke
- 25 dag zmeltih oreščkov
- 1/4 čajne žličke cimeta
- 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
- žlička vanilije
Zavrite datlje in suhe slive v malo vode (1 skodelica) za 3 minute. Dodajte margarino in rozine in počakajte, da se mešanica ohladi. Medtem zmešajte moko, sodo, sol, jajca, oreščke, začimbe in vanilijo, nato dodajte prej pripravljeno mešanico sadja in dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno porazdelijo. Vse skupaj stresite v posodo za peko in pecite na 180 stopinjah 25 do 30 minut. Po želji lahko seveda sestavine kombinirate s svojim najljubšim sadjem ali dodate smetano.
- Oglas -