Juha iz vodne kreše

    Ta preprosto narejena juha poudarja okus vodne kreše, ki je malce grenak vendar ne preveč. Krompir, ki je prav tako sestavina te juhe, juho malce zgosti. Poleg tega je zaradi vsebnosti samega krompirja juha tudi bolj nasitna.

    Priprava: 15 minut
    Skupaj: 15 minut

    Juha iz vodne krešeSestavine:

    • Priprava za 6 skodelic:
    • 1 navadna in 1 čajna žlička olivnega olja
    • 3 na drobno narezane česnove stroke
    • 1 velik mlad krompir (olupljen in narezan na koščke tako, da napolni 2 skodelici)
    • groba sol in sveže mlet poper
    • 3 skodelice blage in čiste piščančnje juhe
    • 2 šopa vodne kreše (stebla naj bodo debelo narezana in grobo nasekljana)
    • nekaj krhljev limone za serviranje

    Navodila za pripravo:

    1. V segreto ponev dajte olje in česen ter vse kuhajte približno kako minuto. Nato vmešajte krompir in ½ čajne žlice soli. Vse kuhajte 1 minuto.
    2. Dodajte še preostale sestavine in zalijte z 1,5 skodelico vode. Vse pustite da zavre. Nato pustite rahlo vreti na majhnem ognju še približno 5 minut. Zopet zavrite. Nato zopet kuhajte pustite rahlo vreti na majhnem ognju kako minuto. Začinite s soljo in poprom. Juha je pripravljena – natočite jo v za to pripravljene skodelice in v vsako stisnite krhelj limoninega soka. Servirajte toplo.
    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    1 komentar

    Comments are closed.