Solata iz špinače z granatnim jabolkom in avokadom

    Sončnična semena in špinača sta prvovrstna vira magnezija, kateri omogoča vašemu telesu proizvajanje dopamina. Vitamin B6, ki je prisoten v avokadu proizvaja serotonin, kateri velja kot odličen pomirjujoč nevrotransmiter, imenujemo pa ga tudi hormon sreče.

    Špinačna solataZa 6 oseb:

    • 1 granatno jabolko
    • ¼ skodelice svežega limoninega soka
    • 1 čajna žlička gorčice
    • 2 žlici olivnega olja
    • Groba sol in zmlet poper
    • 2 šopa ploske listne špinače (brez stebel ter dobro oprana in posušena)
    • 2 žlici praženih sončničnih semen
    • 1 avokado s temno zeleno skorjo

    Priprava:

    1. Granatno jabolko prepolovite po dolgem. V posodi s hladno vodo z rokami ločite semena od ovojnice granatnega jabolka.Ovojnica ali membrana bo splavala na vrh – odstranite jo. Odstranite tudi semena in jih posušite.
    2. V veliki skledi z metlico premešajte 3 žlice limoninega soka, gorčico in olje; začinite s soljo in poprom. Primešajte špinačo, sončnična semena in semena granatnega jabolka in vse skupaj prestavite na servirni pladenj.
    3. Prepolovite avokado, izdolbite meso in narežite na tanke podolovate kose; na to razpršite ostanek limoninega soka. Vse skupaj položite na pladenj in na vrh položite solato. Vse skupaj takoj servirajte.
    Povejte svoje mnenje - kometirajte