0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZobobol: 5 naravnih protibolečinskih sredstev

Zobobol: 5 naravnih protibolečinskih sredstev

MORDA VAS ZANIMA

Ljudje, ki so že doživeli zelo hud zobobol, trdijo, da ne obstaja hujša bolečina od te. Pri zelo hudih bolečinah je tako vsekakor nujno, da se čim prej napotite do najbližjega dežurnega zobozdravnika. Včasih pa stanje ni tako resno, zato se odločite, da z obiskom zobozdravnika počakate do naslednjega dne, vendar je bolečina še vedno zelo neprijetna. Kaj storiti? Predstavljamo vam naravna protibolečinska sredstva, s katerimi lahko ublažite bolečino in tako lažje počakate na to, da vas pregleda zobozdravnik.

- Oglas -

Poper in sol

Tako poper kot sol delujeta protibakterijsko in protivnetno, hkrati pa tudi protibolečinsko. Zmešajte enako količino soli in popra ter jima dodajte malce tople vode, da dobite gosto pasto. Pasto nato nanesite neposredno na boleč zob in jo pustite delovati nekaj minut, preden si izperete usta. Pomagate si lahko tudi s toplo vodo, v katero vmešate sol in si nato s tekočino izpirate usta.

Česen

Verjetno ste že slišali, da je česen eden najmočnejših naravnih antibiotikov, zelo učinkovit pa je tudi pri blaženju bolečin. Enostavno olupite strok česna in ga počasi grizljajte, dokler ne zaznate izboljšanja stanja.

Klinčki za zobobol

Klinčki uničujejo bakterije in blažijo vnetja, poleg tega pa veljajo za antioksidant in naravno protibolečinsko sredstvo. Kombinacija omenjenih lastnosti vam lahko koristi tudi pri zobobolu. Potrebovali boste žlico mletih klinčkov, ki jih zmešajte z malce poljubnega rastlinskega olja. Nanesite na zob, ki vam povzroča težave.

- Oglas -

Čebula

Antiseptične in antimikrobne lastnosti čebule lahko pomagajo pri ublažitvi bolečin. Čebula bo namreč uničila škodljive mikroorganizme, ki so privedli do okužbe. Takoj, ko začutite, da vas začenja boleti zob, začnite z grizljanjem surove čebule. Po nekaj minutah bi morali zaznati zmanjšanje bolečine.

Asafetida – začimba, ki pomaga

Poleg tega, da ublaži zobobol, vam lahko asafetida, zelo zdravilna začimba, ki se pogosto uporablja v indijski kuhinji, pomaga tudi pri morebitnih težavah s krvavečimi dlesnimi. Ščep asafetide zmešajte z dvema žlicama limoninega soka in mešanico rahlo segrejte. Z bombažno vato jo nato nanesite na zob, ki vas boli. Do izboljšanja stanja bi moralo priti že takoj.

Izvleček vanilje

Vanilja bo rahlo omrtvičila razbolelo območje, poleg tega pa deluje pomirjajoče. Tudi v tem primeru boste potrebovali kos bombažne vate, ki ga pomočite v izvleček vanilje in nato z njim premažite zob, ki je problematičen. 

Sok pšenične trave

Če imate pri roki sok pšenične trave, ki je zelo učinkovit pri blaženju številnih zdravstvenih težav, si lahko z njim pomagate tudi pri zobobolu. Uporabite ga tako, kot bi uporabili ustno vodo. Sok pšenične trave bo vsrkal strupene snovi, zavrl razraščanje bakterij in preprečil širjenje okužbe.

NAJNOVEJŠE