0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKokosovo olje kot zobna pasta

Kokosovo olje kot zobna pasta

MORDA VAS ZANIMA

Skoraj ga ni človeka, ki mu ne bi bil všeč kokos. V obliki sladice, kokosove vode, masla ali olja, ne glede na to, kje ga najdete, v aromi šampona ali pa v kolaču, vam skoraj zagotovo pričara nasmešek na ustnice. Zdaj pa kaže, da vam lahko ta nasmešek celo polepša! Čokoladice s kokosovim nadevom so morda res slaba ideja za lepe zobe, vendar pa vam lahko drugačna oblika te izjemne tropske rastline lahko pomaga pri čiščenju zob in ohranjanju njihovega zdravja.

- Oglas -

Kokosova zobna pasta

Ubijte bakterije

V ustih se nam zelo rada naseli bakterija Streptococcus mutans, ki se prime za zobe in ne gre dol. Težava je v tem, da ta bakterija, ki se obesi na našo sklenino, obožuje sladkor in se z njim hrani ter sprošča kislino, ki povzroča gnitje zob. Kokosovo olje, ki so ga obdelali s prebavnimi encimi, pa je postalo grozovit ubijalec za to bakterijo. Strokovnjaki so navdušeni, saj so prepričani, da to odpira pot kokosovemu olju v pripomočke za zobno higieno.
Vodilni raziskovalec s Tehnološkega inštituta Athlone na Irskem, dr. Damien Brady, je mnenja, da lahko to popolnoma spremeni zdravljenje. »Zobni karies je žal pogosto spregledan zdravstveni problem za 60-90 odstotkov otrok in celo večino odraslih v razvitih državah. Če bi kokosovo olje, modificirano z encimi, vključili v izdelke za ustno higieno, kot so zobne paste in ustne vodice, bi bila to zelo privlačna alternativa kemijskim aditivom, še posebej zato, ker deluje v zelo nizkih koncentracijah.«

Čudežno olje

Pomembnost tega odkritja pa je toliko večja prav zato, ker ta nepridiprav najde načine, kako se prilagoditi in upreti številnim obstoječim antibiotikom, saj postaja vedno bolj odporen nanje. Bradyjeve poskuse je pravzaprav navdihnila prejšnja raziskava, ki je potrdila, da se delno prebavljeno mleko težje prime zobne sklenine. »Naši podatki kažejo, da stvari, ki jih želodec delno prebavi, delujejo protimikrobno.« Njegov naslednji podvig bo na področju kokosovega olja, skušal bo namreč najti še kakšne druge možne učinke, ki jih utegne imeti na bakterije, predvsem ubijalske. Testi že kažejo, da se bori proti Candidi albicans, ki povzroča glivične okužbe.
Kokosovo olje ima že znane pozitivne učinke, saj je znano tudi kot najbolj zdravo olje na našem planetu. Poleg tega, da skrbi za vaše zobe, tudi pomirja, znižuje nivo stresa, skrbi za vaše lase, ureja nivo holesterola, pomaga pri prebavi, preprečuje bolezni srca in ožilja, krepi kosti, krepi imunski sistem in čisti kožo. Z njim pa si lahko pomagate tudi pri astmi, plešavosti, opeklinah in modricah, celo zlatenici ali ledvičnih kamnih.

- Oglas -

Preberite si še, za kaj vse je še zdravo in uporabno kokosovo olje.

 

.

NAJNOVEJŠE