0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaDomači pripravki za nego kože na rokah

Domači pripravki za nego kože na rokah

MORDA VAS ZANIMA

Za lepe roke veljajo negovane roke z mehko, gladko kožo in z lepo urejenimi nohti. Primerna zaščita lahko roke obvaruje pred škodljivimi zunanjimi vplivi, nega pa nahrani in navlaži kožo, da so znova gladke in mehke. Tako so lahko tudi delovne roke lepe in prijetne na otip, da se jih ni treba sramovati.

- Oglas -

Koža in nohti na rokah so nenehno izpostavljeni zunanjim vplivom, vetru, mrazu, soncu in umazaniji. S pogostim umivanjem pa odstranjujemo s kože njeno naravno zaščito, maščobno-kislinski plašč, in hkrati zvišujemo pH kože. Vse to zmanjšuje naravno odpornost pred vdorom mikroorganizmov in drugih neželenih snovi v kožo. Koža na dlaneh in na blazinicah prstov se razlikuje od kože drugod na telesu tudi v tem, da nima lojnic in tako ni premazana z lojem, ki bi jo ščitil pred zunanjimi vplivi.

Za zelo suho kožo

Če imamo na rokah zelo suho in občutljivo kožo, za umivanje ne uporabljamo mila, temveč si pripravimo kašo iz 50 gramov ovsene moke, 30 gramov mandljeve moke in 50 gramov moke divjega kostanja, ki ji dodamo toliko oljčnega olja, da dobimo mehko zmes. Roke natremo z eno žličko kaše, masiramo eno minuto, speremo z mlačno vodo in obrišemo. Nanesemo vlažilno masko ali kremo.

Za hrapavo in razpokano kožo

V steklenički zmešamo 20 gramov mandljevega olja, 30 gramov rastlinskega glicerola (kupimo v lekarni), 50 gramov limoninega soka, 20 gramov toaletne vode. Roke si namažemo pred spanjem.

- Oglas -

Za otekle in utrujene roke od dela

Pripravimo si naslednjo kopel: zmešamo žličko oljčnega olja, žličko vinskega kisa in sok ene limone, zmes segrejemo in namakamo roke 20 minut.

Za rdeče in pomodrele roke od mraza

Divji kostanj skuhamo, olupimo in pretlačimo, zmešamo ga z enim rumenjakom in dodamo toliko mandljevega olja, da dobimo mehko kašo. Na roke nanesemo kot oblogo in jo pustimo učinkovati 30 minut ali pa čez oblogo nadenemo rokavice in pustimo čez noč.

Blagodejna samomasaža rok

Pred spanjem si zmasirajmo roke – poleg tega, da bodo roke lepše in mehkejše, vpliva masaža tudi na boljše psihofizično počutje, saj je na rokah veliko akupunkturnih točk. Pri masaži se sprošča tudi hormon, ki preprečuje nespečnost in nemir. Tako si lahko pomagamo tudi pri glavobolu, bolečini ali odpravljanju stresa. Kako jo izvajati? Roke bogato namažemo s kremo ali z masko za roke. Začnemo z masažo prstov tako, da s prsti nasprotne dlani objamemo posamezen prst in drsimo po njem, kot bi ga skušali zavrteti. Nadaljujemo še z drugo dlanjo. Nato s pritiskanjem na konice prstov in nategovanjem prstov (vsakega posamezno).  Nadaljujmo z masažo dlani (s palcem s krožnimi gibi zmasirajmo dlan nasprotne roke), zmasirajmo področje med palcem in kazalcem, nato pa dlani podrgnemo eno ob drugo. Roke sklenemo, razmigajmo zapestji in nato sklenjene roke odrinemo stran od sebe.

Seveda pa ne smemo pozabiti na naravno nego nohtov.

.

NAJNOVEJŠE