Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeTeden temnega neba

Teden temnega neba

MORDA VAS ZANIMA

Vse več se govori o svetlobnem onesnaževanju, za katerega se mnogi ne zavedamo, kako je nevarno.

- Oglas -

Ne samo, da s tem dobesedno mečemo stran energijo, ampak je goroženo tud zdravje ljudi, saj so strokovnjaki odkrili, da prekomerna izpostavljenost svetlobi povzroča glavobole, stres, tesnobo, pomanjkanje hormona melatonina (kateri nastaja samo v temi) pa lahko privede do raka na prsih. S prekomernim svetlobnim onesnaževanjem pa je ogrožen tudi ekosistem nočnih živali, vse večje probleme pa imajo tudi astronimi pri odkrivanju novih svetlobnih teles.

Zato vsako leto organizacija “Observe International sky week“ ozavešča od 20. do 26. aprila o nevarnih posledicah svetlobnega onesnaževanja in spodbuja ljudi k tem, da začno zavestno ugaščati nepotrebne osvetlitve njihovih prostorov.

Ta dogodek sega v leto 2003, ko so v ZDA prvič nastopili s kampanjo “temnega neba“, leta 2007 pa je dogodek postal mednaroden.

Prejšnji članekSpanec je pomemben
Naslednji članekNevarni odpadki

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×