Ekologija & okoljeNevarni odpadki

Nevarni odpadki

MORDA VAS ZANIMA

Biološko razgradljivi odpadki, kot na primer hrana in vrtni odpadki pri razkrajanju proizvajajo metan, ki povzroča učinek tople grede. To pa je danes velik problem, saj smo že vsi seznanjeni s posledicami klimatskih sprememb.

- Oglas -

Z domačim kompostom lahko ta efekt preprečimo, saj je pri razkrajanju prisoten kisik – na smetiščih pa kisik ni prisoten, saj je odpadkov preveč, da bi se lahko kisik pomešal med njih. Tudi sam proces reciklaže je bolj varčen, saj ne proizvaja ogljikovega dioksida, kot bi ga proizvod novega produkta.

Zato je vsekakor priporočljivo imeti domač kompost, saj s tem poleg vsega tudi vi nekaj prispevate za okolje. Vseeno pa bodite pozorni tudi na to, da ne mečete stran hrane, ki je še užitna oziroma, da ne nakupujete preveč hrane, saj bi s tem svoj trud izničili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×