Tek je zdrav!

    Tek je eno najmočnejših zdravil, saj z njim pripomoremo k okrepitvi imunskega sistema, pomaga pri lažjem uravnavanju teže, poleg tega pa nam pomaga pri splošni kondiciji.

    Približno 60% ljudi začno teči zaradi problema s težo, kar je tudi prav, saj je tek eno najboljših ˝zdravil˝proti debelosti, saj pri teku pokurimo več kalorij, kot pri kardiovaskularnih vajah. Mnogi pravijo da tek pomaga tudi pri prezgodnjem staranju, saj preprečuje mišično in kostno izgubo. S tem, ko večino dneva presedimo naše kosti postajajo šibkejše, s tekom pa lahko okostje okrepimo.

    Neverjetno je tudi dejstvo, da tek pomaga tudi pri preprečevanju bolezni, saj zmanjšuje možnost kapi ter raka na dojkah. Zato veliko zdravnikov svojim pacientom ˝predpisuje˝ tek, saj pomaga pri zgodnjih fazah osteoporoze, diabetisu ter hipertoniji. Zmanjšuje pa tudi možnost kapi, saj tek krepi srce in zmanjšuje krvni pritisk. Prav tako pa je tek dober za splošno kondicijo, saj s tekom pridobimo večje število limfocitov oz. belih krvnih celic, katere so potrebne pri premagovanju bolezni.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte