Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljeStrožja pravila za ekološko pridelano mleko v Ameriki

Strožja pravila za ekološko pridelano mleko v Ameriki

MORDA VAS ZANIMA

Ameriško ministrstvo za kmetijstvo je leta 2002 izdalo pravila za ekološko pridelavo, kjer piše, da morajo krave mlekarice imeti možnost proste paše.

- Oglas -

Vendar pa nikjer ni pisalo, da je treba te krave dejansko krmiti na paši. Zato je v tem zakonu med letoma 2002 in 2010 nastala velika luknja, za katero trdijo, da so sedaj končno odpravili, saj je Ministrstvo za kmetijstvo izdalo nova pravila in zakone.

Z junijem dalje bodo morale krave mlekarice biti na paši minimalno 120 dni v letu, pri čemer morajo dobiti vsaj 30 % hrane s paše. Manjše ekološke kmetije naj bi to začele izvajati nemudoma, medtem, ko imajo večje malce več časa, da se prilagodijo zakonu.

Pred tem novim zakonom so namreč inštituti za zdravje opozarjali, da takšno početje ni skladno s certifikati, ki naj bi jih ekološko pridelano mleko imelo. Vendar pa je novi zakon pomiril duhove … dokler proizvajalci ne najdejo spet kakšne luknje v zakonu.

- Oglas -

V sloveniji za ekološko pridelavo mleka veljajo visoki standardi za dobrobit živali, ki ne smejo biti priklenjene na verigi in imajo v odprtem hlevu 5 m2  prostora, vsaj 180 dni na leto pa se morajo pasti na pašnikih. Ekološke krave morajo hraniti le z ekološko pridelano krmo, prepovedana je uporaba hormonov (za povečanje mlečnosti krav) ter preventivna uporaba antibiotikov in drugih zdravil.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×