Lepota & KozmetikaPripravite si piling iz kave in kurkume za čudovito kožo

Pripravite si piling iz kave in kurkume za čudovito kožo

MORDA VAS ZANIMA

Tako kurkuma kot kava sta odlična izbira, če želite uporabiti povsem naraven piling za kožo. Že sami zase sta sestavini izjemno učinkoviti, kombinacija pa poskrbi za resnično izjemne rezultate. Vaša koža bo lepša kot kadar koli doslej!

O blagodejnih učinkih kurkume in kave

- Oglas -

Predvsem v Indiji in drugih delih Azije ima kurkuma dolgo tradicijo uporabe. Cenjena je zaradi svojih številnih pozitivnih vplivov na zdravje, znana pa je tudi kot zelo učinkovit naravni lepotni pripomoček. Kurkuma se pogosto uporablja kot protivnetno sredstvo, za lajšanje bolečin in otekanja sklepov, kakršno je značilno za artritis, in za obvladovanje simptomov diabetesa.

Poleg tega vam lahko kurkuma pomaga tudi pri uravnavanju povišanega holesterola in pri mnogih drugih težavah z zdravjem. Kurkuma pa je zelo uporabna tudi za nego kože. Pospeši lahko namreč celjenje ran in obnovo kože. S kurkumo je mogoče tudi upočasniti staranje kože, povečati njeno elastičnost, ublažiti težave z aknami ter s pretirano suho ali mastno kožo. Še posebej zanimivo pa so študije, ki kažejo, da lahko kurkuma zmanjša tudi tveganje za poškodbe kože, ki so posledica njene izpostavljenosti škodljivim UV-žarkom, zaradi česar je kurkuma koristna tudi za preprečevanje kožnega raka.

V kombinaciji s kavo pridejo blagodejne lastnosti kurkume še posebej do izraza. Kava je namreč prava zakladnica antioksidantov in drugih koristnih snovi. Zaradi vsebnosti kofeina s pitjem kave sicer ni dobro pretiravati, v zmernih količinah pa ima lahko zelo pozitiven vpliv na vaš organizem. Med drugim vam lahko kava pomaga pri ublažitvi različnih bolečin in pri znižanju tveganja za diabetes tipa 2. Kava pa je zelo cenjena tudi kot naravno kozmetično sredstvo. Uporabite jo lahko v primeru težav z zabuhlimi očmi, za ublažitev celulita, za odstranjevanje odmrlih kožnih celic in za izboljšanje prekrvavitve.

Preprost piling za izjemne rezultate

Za pripravo pilinga potrebujete:

  • 50 gramov kurkume,
  • 150 gramov kave,
  • cca. 2 decilitra vode,
  • 2 žlici kokosovega olja (neobvezno).
- Oglas -

Uporabite lahko svežo mleto kavo ali že uporabljene ostanke, ki ste jih uporabili za pripravo napitka. Za piling najprej zlijte vodo v kozico in ji dodajte kurkumo v prahu. Segrevajte in redno mešajte, dokler se mešanica ne začne zgoščevati. To lahko sicer traja malce dlje, zato bodite potrpežljivi. Zgoščeno mešanico zdaj prelijte v steklen kozarec in ji dodajte še kavo. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Če želite, lahko dodate še kokosovo olje, ki bo poskrbelo za hkratno vlažilno delovanje pilinga in za protibakterijski učinek. V primeru da uporabite kokosovo olje, boste morali piling pred uporabo za nekaj časa postaviti na toplejše mesto, da postane lepo mazljiv.

Kako uporabljati piling?

Vzemite delček mešanice iz kozarca in jo nanesite na obraz. Po želji lahko piling uporabite tudi na drugih delih telesa. Vtrite z nežnimi gibi, nato pa pustite delovati od 10 do 15 minut, podobno kot masko. Na koncu odstranite z brisačo, namočeno v toplo vodo, ali si preprosto umijte obraz/se stuširajte. Če je vaša koža nekoliko razdražena, lahko nanesete še malce kokosovega olja. Priporočamo vam, da piling iz kurkume in kave uporabljate enkrat tedensko. S prepogosto uporabo lahko namreč kožo poškodujete, saj gre za izjemno močan piling. Kljub zgolj občasni uporabi tako kavni piling poskrbi za osupljive rezultate – za resnično čudovito in zdravo kožo!

NAJNOVEJŠE