0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastline3 izjemno učinkovite naravne protibolečinske rešitve

3 izjemno učinkovite naravne protibolečinske rešitve

MORDA VAS ZANIMA

Bolečina je žal sestavni del življenja. Sedeče delo, pretiravanje s športno aktivnostjo, čuden položaj med spanje in kronično bolezensko stanje sodijo med najpogostejše razloge za bolečine v telesu, seveda pa je lahko bolečina tudi posledica številnih drugih dejavnikov. A ne glede na to, kaj je razlog zanjo, je jasno, da je bolečina vse prej kot prijetna.

- Oglas -

Da bi se je znebili, se tako mnogi zatekajo k protibolečinskim sredstvom. Ta rešitev je sicer zelo enostavna, vendar žal ne najbolj varna. Na dolgi rok vam lahko pogosto uživanje protibolečinskih zdravil povzroči kar precej težav z zdravjem.

Zakaj ne bi raje preizkusili povsem naravnih metod za premagovanje bolečine brez stranskih učinkov? Tokrat vam predstavljamo 3 izmed najmočnejših naravnih protibolečinskih sredstev.

- Oglas -

Kapsaicin

Obstajajo številne raziskave, ki potrjujejo, da je kapsaicin ena najučinkovitejših naravnih protibolečinskih snovi na svetu. Niste še nikoli slišali zanj? Obstaja velika verjetnost, da ste ga kljub temu že zaužili. Gre namreč za snov, ki se nahaja v feferonih, kajenskem popru ipd. Kapsaicin lahko začasno omrtviči vaše receptorje za bolečino. Tako bo po zaužitju živil, ki vsebujejo kapsaicin, bolečina izzvenela oziroma postala mnogo znosnejša praktično v hipu. Tudi farmacevtska industrija je spoznala, kako učinkovit je lahko kapsaicin, zato se pogosto znajde v različnih protibolečinskih izdelkih.

Kurkumin

Pri ublažitvi bolečine je lahko zelo uspešen tudi kurkumin – aktivna sestavina kurkume, ki poskrbi tudi za njeno značilno rumenkasto oranžno barvo. Kurkumin je ena najmočnejših naravnih protivnetnih snovi. Deluje tako, da kontrolira citokine, beljakovine in encime, ki povzročajo vnetja v telesu. Pri manj hudih bolečinah vam lahko tako pomaga že dodajanje kurkume različnim jedem, v primeru intenzivnejših bolečin pa vam priporočamo uživanje prehranskega dopolnila, ki vsebuje kurkumin.

Arnika

Arnika je gorska roža, ki je že dolgo znana po svojem protibolečinskem delovanju. Za lajšanje bolečine se najpogosteje uporablja tinktura, izdelana iz arnike, ki poskrbi tudi za zaustavitev otekanja. Izsledki študij kažejo, da je lahko tinktura arnike zelo učinkovita celo pri lajšanju bolečin po različnih operacijah.

.

NAJNOVEJŠE