Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaČaj iz kajenskega popra - ustavite krvavitve iz nosu in ran

Čaj iz kajenskega popra – ustavite krvavitve iz nosu in ran

MORDA VAS ZANIMA

Kajenski poper ali kajenska paprika je ista rastlina. S kajensko papriko lahko preprosto zaustavite krvavitve iz nosu in manjših ran. Rešitev se skriva v tem v čarobnem rdečem prahu, ki ga imamo povečini že vsi v svojih kuhinjah.

- Oglas -

Čaj iz kajenskega popra

Kako ustaviti krvavitev iz nosu z uporabo kajenske paprike?

Če imate manjšo krvavečo rano ali prasko in si želite zaustaviti krvavitev, uporabite malo kajenske paprike in jo nasujte na rano, ki bo prenehala krvaveti. To je v nasprotju s tem, kar si morda mislite, saj ni ob tem ni pekočega občutka. Plast rdeče paprike rano zaceli in na tem mestu ne ostane brazgotina.

Je učinkovit tudi pri notranjih krvavitvah, bolečinah in vnetju?

Ne glede na to ali je krvavitev zunanjega ali notranjega izvora, kajenska paprika pomaga pa čeprav včasih le za krajši čas. Skodelica vode in kajenske paprike deluje še preden preštejemo do deset, krvavitve se ustavijo. Ta prah zdravi in lajša bolečine in vnetja, saj deluje neposredno na živce, ki možganom pošiljajo bolečinske signale. Ob hudih krvavitvah pa seveda ne pozabite na zdravnika.

Kako naredimo napitek iz kajenskega popra?

V skodelico tople pitne vodo zmešamo eno žličko kajenske paprike v prahu in spijemo.

Kajenski poper je učinkovit pri zdravljenju razjed in krvnih strdkov

- Oglas -

Kajenski poper pomaga pri zdravljenju razjed kateregakoli od prebavnih organov in je odličen za prebavni sistem, saj stimulira črevesje in pomaga odpraviti toksine iz telesa. Kajenska paprika je koristna tudi pri krvnih strdkih, pomaga pri aterosklerozi in preprečuje nastajanje strdkov in pomaga zmanjšati tveganje za srčno in možgansko kap.

Kakšne so koristi kajenske paprike?

Kajenska paprika ali kajenski poper ima veliko vitamina C, vitamina B6, vitamina E, mangana, flavonoidov, ki dajejo pikanten okus temu močnemu antioksidantu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×