0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČaj iz kajenskega popra - ustavite krvavitve iz nosu in ran

Čaj iz kajenskega popra – ustavite krvavitve iz nosu in ran

MORDA VAS ZANIMA

Kajenski poper ali kajenska paprika je ista rastlina. S kajensko papriko lahko preprosto zaustavite krvavitve iz nosu in manjših ran. Rešitev se skriva v tem v čarobnem rdečem prahu, ki ga imamo povečini že vsi v svojih kuhinjah.

- Oglas -

Čaj iz kajenskega popra

Kako ustaviti krvavitev iz nosu z uporabo kajenske paprike?

Če imate manjšo krvavečo rano ali prasko in si želite zaustaviti krvavitev, uporabite malo kajenske paprike in jo nasujte na rano, ki bo prenehala krvaveti. To je v nasprotju s tem, kar si morda mislite, saj ni ob tem ni pekočega občutka. Plast rdeče paprike rano zaceli in na tem mestu ne ostane brazgotina.

Je učinkovit tudi pri notranjih krvavitvah, bolečinah in vnetju?

Ne glede na to ali je krvavitev zunanjega ali notranjega izvora, kajenska paprika pomaga pa čeprav včasih le za krajši čas. Skodelica vode in kajenske paprike deluje še preden preštejemo do deset, krvavitve se ustavijo. Ta prah zdravi in lajša bolečine in vnetja, saj deluje neposredno na živce, ki možganom pošiljajo bolečinske signale. Ob hudih krvavitvah pa seveda ne pozabite na zdravnika.

- Oglas -

Kako naredimo napitek iz kajenskega popra?

V skodelico tople pitne vodo zmešamo eno žličko kajenske paprike v prahu in spijemo.

Kajenski poper je učinkovit pri zdravljenju razjed in krvnih strdkov

Kajenski poper pomaga pri zdravljenju razjed kateregakoli od prebavnih organov in je odličen za prebavni sistem, saj stimulira črevesje in pomaga odpraviti toksine iz telesa. Kajenska paprika je koristna tudi pri krvnih strdkih, pomaga pri aterosklerozi in preprečuje nastajanje strdkov in pomaga zmanjšati tveganje za srčno in možgansko kap.

Kakšne so koristi kajenske paprike?

Kajenska paprika ali kajenski poper ima veliko vitamina C, vitamina B6, vitamina E, mangana, flavonoidov, ki dajejo pikanten okus temu močnemu antioksidantu.

.

NAJNOVEJŠE