Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Zdravje & prehranaPazljivo s protibolečinskimi tabletami

Pazljivo s protibolečinskimi tabletami

MORDA VAS ZANIMA

Različne protibolečinske tablete imajo različne protibolečinske učinkovine, vendar niso vse enako učinkovite za isto bolečino.

- Oglas -

Tablete proti bolečinam

Prepričajte se, da tablete res potrebujete

Preden se odločite za jemanje protibolečinskih tablet, se zaradi morebitnih stranskih učinkov vedno dobro prepričajte, da jih res potrebujete. Če imate na primer vnete mišice zaradi telesne aktivnosti, prej poskusite z ledom ali s počitkom. Če ste staknili blažji prehlad, imate na voljo veliko bolj naravnih načinov, da ublažite bolečino. Poskusite lahko z eteričnimi olji, zdravilnimi zelišči, počitkom, medom.

Če je vaša bolečina res prehuda in se odločite za protibolečinske tablete, se najprej pozanimajte, katere so najbolj učinkovite v boju s tisto vrsto bolečine, ki vas pesti. Najprej morate preveriti, katera sestavina prevladuje v vaših izbranih tabletah. Najpogostejše za lajšanje bolečin so paracetamol, ibuprofen in aspirin.

Različna učinkovitost

Paracetamol je učinkovit pri glavobolu in zobobolu. Pomaga tudi pri zbijanju telesne temperature, zato je primeren pri gripi in gripoznih obolenjih. Ibuprofen je primeren predvsem takrat, kadar je bolečina skupaj z vnetjem ali oteklinami, na primer pri artritisu, saj je učinkovit pri manjšanju oteklin. Aspirin ima podoben učinek kot ibuprofen. Preden se odločite za jemanje, dobro preučite možne stranske učinke.

Pazite na odmerek

- Oglas -

Najboljši nasvet je, da začnete z malim odmerkom. Čeprav morda na ovitku piše, da lahko vzamete dvojno dozo, poskusite le z eno. Prepričajte se, da izberete najbolj blage tablete in najmanjši odmerek, ki bo še učinkoval pri vaši bolečini. O tem se seveda, če le imate možnost, posvetujte s farmacevtom.

Ostale nevarnosti

Nekatere tablete ali praški proti prehladu in gripi so mešanica različnih učinkovin. Vedno se pri farmacevtu ali zdravniku prepričajte, da kombinacija z vašimi že obstoječimi zdravili ni nevarna. Pozorni bodite, če jemljete katera koli druga zdravila.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×