0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPazljivo s protibolečinskimi tabletami

Pazljivo s protibolečinskimi tabletami

MORDA VAS ZANIMA

Različne protibolečinske tablete imajo različne protibolečinske učinkovine, vendar niso vse enako učinkovite za isto bolečino.

- Oglas -

Tablete proti bolečinam

Prepričajte se, da tablete res potrebujete

Preden se odločite za jemanje protibolečinskih tablet, se zaradi morebitnih stranskih učinkov vedno dobro prepričajte, da jih res potrebujete. Če imate na primer vnete mišice zaradi telesne aktivnosti, prej poskusite z ledom ali s počitkom. Če ste staknili blažji prehlad, imate na voljo veliko bolj naravnih načinov, da ublažite bolečino. Poskusite lahko z eteričnimi olji, zdravilnimi zelišči, počitkom, medom.

Če je vaša bolečina res prehuda in se odločite za protibolečinske tablete, se najprej pozanimajte, katere so najbolj učinkovite v boju s tisto vrsto bolečine, ki vas pesti. Najprej morate preveriti, katera sestavina prevladuje v vaših izbranih tabletah. Najpogostejše za lajšanje bolečin so paracetamol, ibuprofen in aspirin.

- Oglas -

Različna učinkovitost

Paracetamol je učinkovit pri glavobolu in zobobolu. Pomaga tudi pri zbijanju telesne temperature, zato je primeren pri gripi in gripoznih obolenjih. Ibuprofen je primeren predvsem takrat, kadar je bolečina skupaj z vnetjem ali oteklinami, na primer pri artritisu, saj je učinkovit pri manjšanju oteklin. Aspirin ima podoben učinek kot ibuprofen. Preden se odločite za jemanje, dobro preučite možne stranske učinke.

Pazite na odmerek

Najboljši nasvet je, da začnete z malim odmerkom. Čeprav morda na ovitku piše, da lahko vzamete dvojno dozo, poskusite le z eno. Prepričajte se, da izberete najbolj blage tablete in najmanjši odmerek, ki bo še učinkoval pri vaši bolečini. O tem se seveda, če le imate možnost, posvetujte s farmacevtom.

Ostale nevarnosti

Nekatere tablete ali praški proti prehladu in gripi so mešanica različnih učinkovin. Vedno se pri farmacevtu ali zdravniku prepričajte, da kombinacija z vašimi že obstoječimi zdravili ni nevarna. Pozorni bodite, če jemljete katera koli druga zdravila.

.

NAJNOVEJŠE