Zeliščna protibolečinska lekarna

  Zakaj bi zaradi vsake  bolečine, zastrupljali svoje telo, če nam narava ponuja čudovite naravne rešitve. Na nekatere smo že pozabili, druge pa smo odkrili na novo in jih v naše kraje prinesli od drugod po svetu.

  Preverite, kako lahko na naraven način ublažite bolečine s pomočjo dišečih rastlin iz vaše domače lekarne in katere zdravilne rastline so znane kot naravna protibolečinska sredstva.

  Aloe vera

  Sok aloe vere so že stoletja uporabljali za blažitev artritisa. Ima močno protivnetno delovanje, vsebuje pa tudi vitamine A, B, V in E, ki so tudi močni antioksidanti.  Pomirja razdraženost kože zaradi opeklin, ureznin, herpesa.

  Arnika

  Arnika je od nekdaj znana po tem, da pomirja bolečine v mišicah,  pripomore k celjenju ran in zmanjšuje vnetja v telesu. Arnike nikakor ne smete notranje uporabljati, razen v obliki registriranih zdravil, je pa zato primerna za zunanjo uporabo.  Uporablja se za obkladke pri kožnih vnetjih po piku žuželk in ožigih meduz, turih, oteklinah zaradi poškodb, zvinih in udarninah, podplutbah, mišičnih in sklepnih bolečinah.

  Kardamom

  Kardamom se v ajurvedski medicini uporablja za bolezni in infekcije sečil. Pripomogel naj bi k blaženju trebušnih krčev in drugih težav povezanih z želodcem. Preventivno naj bi učinkoval  tudi za preprečevanje krčev v mišicah.

  Kajenski poper

  Kajenski poper vsebuje kapsaicin, snov, ki pripomore k hitrejši izgubi teže in je znan po svojih protibolečinskih učinkih. Je tudi pogosta sestavina v kremah za blaženje bolečine.

  Kamilica

  Kamilica ni le čudovito dišeča rastlina, ki nam pomaga utoniti v spanec, ampak so jo skozi zgodovino uporabljali proti vnetjem, bolečinam v mišicah, revmatičnim bolečinam.

  Cimet

  Cimet so nekoč uporabljali za blaženje kašlja, pri vnetem grlu in za blaženje artritisa. Danes vemo, da ima cimet protibakterijske lastnosti in se bori proti parazitom v našem telesu.  Priljubljen je tudi zaradi svojih protiglivičnih lastnosti, saj se zelo dobro odreže pri boju s kandido, glivicah na nohtih in pri atletskem stopalu.

  PREBERITE TUDI:  Najboljši naravni diuretiki – pomagajte svojim ledvicam!

  Janež

  Janež naj bi bil učinkovita zeliščna pomoč pri menstruacijskih bolečinah, saj spodbuja sproščanje mišic. Uživanje janeževih semen lahko pripomore tudi k umiritvi pri bolečem napenjanju.

  Česen

  Česen je zagotovo najbolj znan naravni antibiotik na svetu, ki ima protibakterijsko, protivirusno, protiglivično in protivnetno delovanje. Pri bolečinah ga uporabite svežega, vendar ga prej zdrobite, tako se namreč aktivirajo zdravilne učinkovine.

  Žajbelj

  Žajbelj je izjemno učinkovit pri blaženju bolečin vnetega grla, bolezni dlesni in kašlja, saj ima močne protibakterijske lastnosti.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte