Zdravje & prehranaPospešite izgorevanje maščob s pomočjo teh živil in začimb!

Pospešite izgorevanje maščob s pomočjo teh živil in začimb!

MORDA VAS ZANIMA

V zadnjih letih so postali dodatki za izgorevanje maščob t. i. fat burnerji močno razširjeni. Gre za dodatke, ki naj bi pomagali pri hitrejšem izgorevanju maščob. Vendar pa pogosto vsebujejo snovi, ki so lahko problematične za zdravje. Nezaželeni stranski učinki se večinoma pokažejo šele čez čas, ko je lahko povzročene že precej škode. Tako je precej pametneje, da posežete po povsem naravnih možnostih za pospešitev metabolizma, ki vam lahko pomagajo tudi pri zmanjšanju apetita. Izgorevanje maščob bo tako zagotovo vsaj nekoliko hitrejše. Za vas smo poiskali nekaj živil, napitkov in začimb, ki veljajo za najboljše »naravne fat burnerje«.

- Oglas -

Artičoke

Artičoke

Zaradi visoke vsebnosti vlaknin so praktično vse vrste zelenjave odlična izbira, če želite pospešiti izgorevanje maščob. Še posebej pozitiven vpliv pa naj bi imele artičoke. Poleg obilice vlaknin vsebujejo tudi snovi, ki spodbujajo pretok žolča in ki pomagajo pri razstrupljanju telesa. Uživanje artičok pa lahko prispeva tudi k zniževanju ravni škodljivega holesterola in trigliceridov v krvi.

Zeleni čaj za hitrejše izgorevanje maščob

Poleg vode je zeleni čaj zagotovo eden najboljših napitkov za tiste, ki poskušate shujšati. Zeleni čaj vsebuje ogromno antioksidantov, pri čemer je še posebej pomemben katehin, za katerega se običajno uporablja kratica EGCG. Ta poskrbi za številne pozitivne učinke zelenega čaja na naše zdravje, obenem pa pomaga pri spodbuditvi metabolizma in s tem je tudi izgorevanje maščob hitrejše.

Grenivke

Uživanje grenivk je izjemno koristno za vaše zdravje, pripomoglo pa bo tudi k lažji izgubi nakopičenih maščob. Grenivke spodbujajo metabolizem, pomagajo pri razstrupljanju telesa, zmanjšujejo občutek lakote in prispevajo k dobri prebavi. Za povrh pa lahko pomagajo pri uravnavanju ravni sladkorja v krvi, kar je zelo pomembno tudi pri hujšanju. Paziti morate le v primeru, da redno jemljeta določena zdravila. Pred začetkom rednega uživanja grenivk se posvetujte zdravnikom glede morebitnih kontraindikacij.

Kajenski poper

- Oglas -

Ščepec kajenskega popra nekoliko dvigne našo telesno temperaturo, zato bo poraba kalorij večja. Kajenski poper bo pripomogel tudi k boljši prekrvavitvi in k hitrejšemu odstranjevanju škodljivih snovi iz telesa. Med začimbami je tako kajenski poper zagotovo ena najboljših, če ne celo najboljša možnost za vse, ki bi želeli, da bi potekal proces izgorevanja maščob vsaj malce hitreje.

NAJNOVEJŠE