Dom & EnergijaUporabni triki za odstranjevanje rje

Uporabni triki za odstranjevanje rje

MORDA VAS ZANIMA

Imate težave z odstranjevanje rje z železnih površin in predmetov? Morda se zdi situacija nerešljiva, vendar pa v resnici obstaja precej učinkovitih, obenem pa povsem naravnih metod za odstranjevanje rje. Preizkusite enega izmed trikov, ki jih predstavljamo v nadaljevanju, in se prepričajte sami. Še opozorilo: če želite rjo odstraniti z ostrih predmetov, vedno pazite, da uporabite ustrezno zaščito. Običajno je namreč potrebno precej intenzivno drgnjenje, med katerim lahko pride brez zaščite hitro do poškodb.

- Oglas -

Odstranjevanje rje

Soda bikarbona

Predmet najprej sperite pod vodo. Posujte s sodo bikarbono, ki se bo prilepila na vlažne dele. Bodite pozorni, da zares prekrijete vso rjo. Počakajte približno eno uro, nato pa zdrgnite z jekleno gobico ali kovinsko ščetko. Metoda pride v poštev predvsem pri manj trdovratnih oblikah rje.

Kis

Predmet, s katerega želite odstraniti rjo, čez noč pomočite v alkoholni kis (kadar to ni mogoče, si lahko pomagate tudi tako, da kis popršite po problematičnih površinah). Nato ga prav tako zdrgnite z jekleno gobico/kovinsko ščetko.

Krompir in detergent za posodo

Za naravno odstranjevanje rje je izjemno uporaben tudi krompir v kombinaciji z malce detergenta za pomivanje posode. Krompir najprej prerežite na pol. Premažite z malce detergenta in uporabite namesto gobice. Tudi ta metoda je uporabna predvsem takrat, ko ne gre za zelo trdovratno rjo.

Limona in sol

- Oglas -

Površino, prekrito z rjo, posujte s soljo. Limono (zamenjava je lahko tudi limeta) prerežite na pol, iztisnite sok in ga prelijte po soli. Počakajte uro ali dve, da začne mešanica učinkovati, nato pa zdrgnite površino/predmet. Če vam v prvem poskusu ni uspelo odstraniti vse rje, lahko postopek še enkrat ponovite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×