Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Dom & energijaUporabni triki za odstranjevanje rje

Uporabni triki za odstranjevanje rje

MORDA VAS ZANIMA

Imate težave z odstranjevanje rje z železnih površin in predmetov? Morda se zdi situacija nerešljiva, vendar pa v resnici obstaja precej učinkovitih, obenem pa povsem naravnih metod za odstranjevanje rje. Preizkusite enega izmed trikov, ki jih predstavljamo v nadaljevanju, in se prepričajte sami. Še opozorilo: če želite rjo odstraniti z ostrih predmetov, vedno pazite, da uporabite ustrezno zaščito. Običajno je namreč potrebno precej intenzivno drgnjenje, med katerim lahko pride brez zaščite hitro do poškodb.

- Oglas -

Odstranjevanje rje

Soda bikarbona

Predmet najprej sperite pod vodo. Posujte s sodo bikarbono, ki se bo prilepila na vlažne dele. Bodite pozorni, da zares prekrijete vso rjo. Počakajte približno eno uro, nato pa zdrgnite z jekleno gobico ali kovinsko ščetko. Metoda pride v poštev predvsem pri manj trdovratnih oblikah rje.

Kis

Predmet, s katerega želite odstraniti rjo, čez noč pomočite v alkoholni kis (kadar to ni mogoče, si lahko pomagate tudi tako, da kis popršite po problematičnih površinah). Nato ga prav tako zdrgnite z jekleno gobico/kovinsko ščetko.

Krompir in detergent za posodo

Za naravno odstranjevanje rje je izjemno uporaben tudi krompir v kombinaciji z malce detergenta za pomivanje posode. Krompir najprej prerežite na pol. Premažite z malce detergenta in uporabite namesto gobice. Tudi ta metoda je uporabna predvsem takrat, ko ne gre za zelo trdovratno rjo.

Limona in sol

- Oglas -

Površino, prekrito z rjo, posujte s soljo. Limono (zamenjava je lahko tudi limeta) prerežite na pol, iztisnite sok in ga prelijte po soli. Počakajte uro ali dve, da začne mešanica učinkovati, nato pa zdrgnite površino/predmet. Če vam v prvem poskusu ni uspelo odstraniti vse rje, lahko postopek še enkrat ponovite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×