0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSpomladansko čiščenje: Lotimo se tudi naše prehrane

Spomladansko čiščenje: Lotimo se tudi naše prehrane

MORDA VAS ZANIMA

Morda ste že uspešno zaključili spomladansko čiščenje stanovanja, kaj pa prehrana? Pogosto zanemarjamo pomen zdravih prehranskih izbir. Z nekaj preprostimi zamenjavami lahko poskrbite tudi za spomladansko »čiščenje« svoje prehrane ter zakorakate proti poletju polni zdravja in dobrega počutja.

- Oglas -

Voda z okusom

Zdravo vodo »z okusom« lahko pripravite sami

Vsi vemo, da je za pitje voda najboljša izbira. Vendar pa mnogi pogrešajo močnejše okuse, zato pogosto posegajo po sladkih sokovih, gaziranih pijačah, umetnih vodah z okusi ipd. Pomlad je kot nalašč za preprosto spremembo, s pomočjo katero se boste precej lažje uprli nezdravim pijačam in pogosteje posegli po vodi. Zanimive okuse lahko pričarate tako, da vodi dodate koščke narezanega sadja in/ali zelišč. Pustite stati nekaj časa, da voda »vsrka« okuse, nato pa si jo privoščite z nekaj kockami ledu. Stekleničko za izdelavo domače vode z okusom prejmete lahko tudi ob naročilu naše revije. PREVERITE TUKAJ.

Pri kosmičih se vrnite k osnovam

Pogosto kupujete vnaprej pripravljene mešanice kosmičev? Te so velikokrat polne sladkorja in drugih problematičnih snovi. Poskusite jih raje zamenjati s povsem navadnimi kosmiči, na primer ovsenimi, katerih okus lahko nato sami nadgradite s sadjem, oreščki, semeni ipd. Vaš zajtrk bo tako mnogo bolj zdrav, verjetno pa tudi okusnejši.

- Oglas -

Uporabljajte sveža zelišča

Toplejši meseci skorajda kličejo po svežih, čim bolj naravnih jedeh. Razne začimbne mešanice, polne ojačevalcev okusa, in prekomerno uporabo soli zamenjajte s svežimi zelišči in naravnimi začimbami. Ta na prvi pogled zelo majhna sprememba ima lahko zelo pomemben vpliv na vaše zdravje.

Sladkor zamenjajte z datlji ali suhimi slivami

Obstaja veliko precej bolj zdravih možnosti za sladek okus jedi kot je uporaba sladkorja. Pogosto najboljša izbira je, da poskusite pri peki oziroma povsod, kjer je to mogoče, namesto sladkorja uporabiti pasto iz datljev ali suhih sliv.

Majonezo nadomestite z avokadom

Se težko odpoveste majonezi v sendvičih? Jo morda radi uporabljate kot solatni preliv? Svetujemo vam, da jo poskusite zamenjati s pretlačenim avokadom. Tako boste dobili bogat maščobni okus in teksturo, le da bo vir maščob seveda precej bolj zdrav.

Namesto kozarca alkoholne pijače si pripravite skodelico zeliščnega čaja

Je postal alkohol pred spanjem skorajda obvezen del vaše večerne rutine, saj se tako lažje umirite in nato zaspite? Verjetno se zavedate, da to ni najbolj zdrava navada. Čeprav mogoče tako res hitreje zaspite, pa je kakovost vašega spanca zaradi alkohola precej slabša. Priporočamo, da postopoma alkohol zamenjate s čaji, ki so znani po pomirjajočih učinkih. Dobra izbira sta na primer metin ali sivkin čaj. Sprva morda sprememba ne bo povsem enostavna, vendar se boste zagotovo hitro privadili in sčasoma ugotovili, da zeliščni čaji precej bolje vplivajo na vaš spanec.

.

NAJNOVEJŠE