0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKoprive koristne tudi za vašo kožo

Koprive koristne tudi za vašo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno se strinjate, da stik kože s koprivami ni najbolj prijeten, če se vam to zgodi v naravi. Vendar pa imajo različni kozmetični pripravki z dodatkom kopriv povsem drugačen učinek. Poleg tega, da so izdelki iz kopriv koristni za lase, imajo lahko zelo pozitiven vpliv tudi pri določenih težavah s kožo. Koprive so namreč polne koristnih hranilnih snovi, kot so vitamini A, C in K ter minerali železo, kalij, mangan in fosfor.

- Oglas -

Koprive

Pomoč pri mastni koži in aknah

Pripravki iz kopriv so lahko še posebej koristni pri mastni koži, tudi takšni, ki je nagnjena k nastajanju aken. Uporabljate lahko na primer tonik za kožo iz suhih, zmletih listov kopriv ipd. Koprive pripomorejo k zožitvi por in preprečujejo njihovo zamašitev, kar je seveda zelo pomembno za preprečevanje aken. V primeru težav z mastno kožo in aknami pa bo pomagalo tudi redno pitje koprivnega čaja.

Protivnetno delovanje kopriv

Imate pogosto težave z razdraženo kožo? Tudi v tem primeru si lahko pomagate z izdelki, ki vsebujejo koprive, ali pa pripravite koprivni čaj, ga ohladite in uporabite za izpiranje kože. Koprive namreč učinkujejo protivnetno in tako pomagajo pomiriti kožo.

- Oglas -

Naravno spopadanje z ekcemom in razstrupljanje telesa

Izvleček koprive velja tudi za odlično naravno pomoč pri ekcemu oziroma izpuščajih. Ker pa je znano, da so težave s kožo pogosto odraz tistega, kar se dogaja v našem telesu, je pomembno, da se jih poskušamo lotiti celostno. Tudi pri tem vam lahko pomagajo prav koprive. Za kožo torej niso koristne le v obliki pripravkov za zunanjo uporabo, ampak redno pitje koprivnega čaja pomaga tudi pri naravnem razstrupljanju telesa. Posledično bo zagotovo tudi vaša koža že kmalu precej lepša in bolj zdrava.

.

NAJNOVEJŠE