Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Zdravje & prehranaKoprive koristne tudi za vašo kožo

Koprive koristne tudi za vašo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno se strinjate, da stik kože s koprivami ni najbolj prijeten, če se vam to zgodi v naravi. Vendar pa imajo različni kozmetični pripravki z dodatkom kopriv povsem drugačen učinek. Poleg tega, da so izdelki iz kopriv koristni za lase, imajo lahko zelo pozitiven vpliv tudi pri določenih težavah s kožo. Koprive so namreč polne koristnih hranilnih snovi, kot so vitamini A, C in K ter minerali železo, kalij, mangan in fosfor.

- Oglas -

Koprive

Pomoč pri mastni koži in aknah

Pripravki iz kopriv so lahko še posebej koristni pri mastni koži, tudi takšni, ki je nagnjena k nastajanju aken. Uporabljate lahko na primer tonik za kožo iz suhih, zmletih listov kopriv ipd. Koprive pripomorejo k zožitvi por in preprečujejo njihovo zamašitev, kar je seveda zelo pomembno za preprečevanje aken. V primeru težav z mastno kožo in aknami pa bo pomagalo tudi redno pitje koprivnega čaja.

Protivnetno delovanje kopriv

Imate pogosto težave z razdraženo kožo? Tudi v tem primeru si lahko pomagate z izdelki, ki vsebujejo koprive, ali pa pripravite koprivni čaj, ga ohladite in uporabite za izpiranje kože. Koprive namreč učinkujejo protivnetno in tako pomagajo pomiriti kožo.

Naravno spopadanje z ekcemom in razstrupljanje telesa

Izvleček koprive velja tudi za odlično naravno pomoč pri ekcemu oziroma izpuščajih. Ker pa je znano, da so težave s kožo pogosto odraz tistega, kar se dogaja v našem telesu, je pomembno, da se jih poskušamo lotiti celostno. Tudi pri tem vam lahko pomagajo prav koprive. Za kožo torej niso koristne le v obliki pripravkov za zunanjo uporabo, ampak redno pitje koprivnega čaja pomaga tudi pri naravnem razstrupljanju telesa. Posledično bo zagotovo tudi vaša koža že kmalu precej lepša in bolj zdrava.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×