0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKoprive za lase: poskrbijo za zdrave lase in lasišče

Koprive za lase: poskrbijo za zdrave lase in lasišče

MORDA VAS ZANIMA

Ste vedeli, da lahko koprive uporabimo za zdrave lase in lasišče? Že dolgo je znano, da koprive niso zgolj nadležen plevel. Iz njih je mogoče pripraviti okusne, obenem pa zelo zdrave jedi. Čaj iz kopriv se na primer priporoča tudi doječim materam, saj pripomore k povečani tvorbi mleka. Poleg tega pa imajo lahko koprive tudi izjemno pozitiven vpliv na kožo in lase. Tokrat se posvečamo predvsem slednjim. Preverite, kako torej uporabiti koprive za lase in lasišče, saj lahko pomagajo vašim lasem, da bodo zdravi in lepi!

- Oglas -

Koprive za lase

Kako pripraviti koprive za lase in nego lasišča?

Koprive na lase in lasišče delujejo izredno pozitivno. Priporočamo vam, da iz kopriv, takrat ko so te na voljo, pripravite prah, ki ga lahko nato uporabljate vse leto. Koprive najprej previdno naberite in pri tem uporabljajte ustrezno zaščito. Položite jih na časopisni papir in jih nato postavite na sonce za približno teden dni, da se posušijo. Nato jih preprosto zmeljite. Iz kopriv v prahu lahko seveda pripravljate tudi čaj za pitje. Za vsako skodelico vode (cca. 2,5 decilitra) uporabite po 1 žličko zmletih kopriv.

Pomoč pri prekomernem izpadanju las in pospeševanje njihove rasti

Koprive veljajo za eno najstarejših naravnih rešitev pri težavah s povečanim izpadanjem las. Pomaga lahko tako uživanje čaja in drugih pripravkov na osnovi kopriv kot spiranje las s koprivno vodo. Ta postopek pa ni koristen le za preprečevanje prekomernega izpadanja, ampak lahko koprive poskrbijo tudi za to, da bodo lasje rastli hitreje in bili gostejši. Skrivnost je v sposobnosti kopriv, da pomagajo pri preprečevanju pretvorbe testosterona v dihidrotestosteron, ki povzroča odmiranje lasnih mešičkov. Pozitivno pa vpliva tudi železo, ki ga koprive vsebujejo v večjih količinah. Koprive poskrbijo za okrepitev lasnih mešičkov in spodbudijo prekrvavitev lasišča, kar bo pospešilo rast las.

- Oglas -

S koprivami nad pretirano izločanje maščob na lasišču

Postanejo vaši lasje zelo hitro mastni? Tudi v tem primeru so pripravki iz kopriv zelo dobra izbira za lajšanje težav. Koprive namreč pomagajo nekoliko zožiti lasne mešičke in upočasnijo izločanje maščob. Tako lahko vsaj deloma ukrotijo težave s pretirano aktivnimi lojnicami in vam omogočijo, da nekoliko podaljšate intervale med posameznimi umivanji las.

Povrnitev sijaja lasem brez življenja

Spiranje las s koprivno vodo lahko učinkuje kot naravni balzam, ki pripomore k lepšim, bolj sijočim lasem. Poskrbi pa tudi za to, da bo česanje precej enostavnejše. Skuhajte koprivni čaj, kot je bilo opisano zgoraj. Po želji lahko dodate še nekaj kapljic eteričnega olja mete. Ko si boste umili lase, jih na koncu prelijte s to mešanico.

Ublažitev težav s prhljajem

S koprivami si lahko poleg vsega naštetega pomagate tudi pri odpravi prhljaja. Predlagamo, da pripravite posebno tekočino za spiranje las iz ½ žličke posušenih kopriv, ½ žličke jabolčnega kisa in ½ litra vode. Koprive prelijte z vrelo vodo in počakajte 20 minut. Precedite. Počakajte, da se tekočina povsem ohladi. Dodajte jabolčni kis, dobro zmešajte in uporabite. Torej, če se odločite, da boste tudi vi uporabili koprive za lase, vam bodo le-ti zelo hvaležni, saj bodo bolj zdravi in imeli boste manj težav s prhljajem.

.

NAJNOVEJŠE