0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPreprečite neprijeten vonj stopal: najboljše naravne rešitve

Preprečite neprijeten vonj stopal: najboljše naravne rešitve

MORDA VAS ZANIMA

Pogosto opažate, da se v vaši obutvi zelo hitro pojavi neprijeten vonj stopal, četudi redno skrbite za higieno? Pri nekaterih posameznikih je lahko težava zelo izrazita, pogosto pa je povezana tudi z genetskimi dejavniki. To pa na srečo še ne pomeni, da ne morete težav z neprijetnim vonjem vsaj nekoliko omiliti. Poleg tega, da skrbite za higieno ter nosite nogavice in obutev iz kakovostnih materialov, ki dihajo, lahko poskusite tudi z nekaterimi zelo učinkovitimi naravnimi možnostmi za preprečevanje neprijetnega vonja stopal …

- Oglas -

Kopeli za stopala z jabolčnim kisom

Jabolčni kis lahko pomaga pri uravnavanju pH-vrednosti in poskrbi za protimikrobno delovanje, kar pomembno pripomore k preprečevanju neprijetnih vonjav. Priporočamo vam, da si občasno pripravite kopeli za stopala, in sicer tako, da zmešate kis in toplo vodo v enakem razmerju. Nato namakajte stopala v mešanici približno 15 minut. Na koncu poskrbite, da stopala dobro osušite.

Soda bikarbona: manj vlage, manj neprijetnih vonjav

Neprijeten vonj stopal je pogosto povezan s prekomernim znojenjem. Zelo preprosta metoda za ublažitev težav je tako lahko ta, da na stopala nanesete malce sode bikarbone – seveda po tem, ko ste jih umili in osušili. Nekaj sode bikarbone pa lahko po želji nasujete tudi v samo obutev.

Žajbljev čaj: odličen naravni antiperspirant

Žajbelj velja za eno najučinkovitejših rastlin za zmanjševanje znojenja. Tako lahko z njim uspešno omilite tudi zelo neprijeten vonj, ki ga oddajajo vaša stopala. Pripravite kopel na osnovi žajbljevega čaja (za vsak liter vode uporabite približno 10 žajbljevih listov). Vodo najprej zavrite, nato pa jo prelijte po žajbljevih listih. Po 10 minutah precedite in v mešanico za 15 minut pomočite svoja stopala. Na koncu jih dobro zbrišete. Postopek lahko ponavljate vsak dan, dokler se stanje ne izboljša, kasneje pa po potrebi.

- Oglas -

Tudi pasta iz redkvic, ingverja in limete premaga neprijeten vonj stopal

Zaradi protibakterijskega delovanja in sposobnosti, da nekoliko zoži pore ter s tem zmanjša količino znojenja, je lahko pri ublažitvi težav z neprijetnim vonjem stopal zelo učinkovita tudi posebna pasta, ki jo pripravite iz ingverja, redkvic in limete. Potrebujete 3 žlice naribanega ingverja, 1 naribano redkvico in sok 1 limete. Sestavine zmešajte, da dobite nekakšno pasto. Po potrebi lahko dodate še malce vode. Nanesite na čista stopala in po 20 minutah sperite.

Sivka: dišavna rastlina, ki ji ni para

Ob misli na prijeten, pomirjajoč in naraven vonj v naših domovih mnogi pomislijo prav na sivko. Ta pa ni odlična le za osveževanje prostorov, ampak vam lahko pomaga tudi pri stopalih. Še posebej zaradi dejstva, da učinkuje tudi protibakterijsko. Kokosovemu olju dodajte nekaj kapljic eteričnega olja sivke, nato pa manjšo količino te mešanice nanesite na kožo na podplatih. Malce počakajte, nato pa se obujte.

.

NAJNOVEJŠE