Ni vsako naravno zdravilo za vsakogar

  Na naši strani veliko pišemo o naravnih zdravilih oziroma naravnih dodatkih za lajšanje takšnih in drugačnih težav. Vendar pa tudi tu previdnost ni odveč, saj imajo tudi zdravilna zelišča in dodatki lahko stranske učinke, če se o njih prej ne poučimo in jih ne uživamo previdno. To velja predvsem za nosečnice, ki naj ne bi brez posveta s specialistom jemale nikakršnih dodatkov.

  Zdravilne rastline

  Arnika

  Odsvetuje se nanašanje arnike na odprte rane, saj taka uporaba lahko izzove hudo kožno reakcijo. Prav tako se pri nekaterih občutljivih ljudeh po dolgotrajni uporabi lahko pojavi alergijska kožna reakcija.

  Ginko

  Ginka ne smemo upporabljati, če se zdravimo z antidepresivi, aspirinom ali drugimi nesteroidnimi protivnetnimi zdravili. Dnevn odmerek naj tudi ne bi presegel 240 mg. V redkih primerih lahko ginko povzroči glavobol in slabost.

  Cink

  Cink je zelo pomemben za pravilno delovanje našega telesa, vendar ga je treba jemati skupaj z bakrom. Poleg tega naj ne bi prekoračili več kot 25 mg dnevnega vnosa, saj preveliki odmerki cinka lahko oslabijo imunski sistem.

  Vitamin B6

  Če vitamina b6 ne uživamo dnevno, ne smemo preseči doze 10 mg na dan, kadar ga uživamo v daljših časovnih presledkih pa 100 mg. Pri nekaterih ljudeh se pojavi preobčutljivost, ki se kaže kot mravljinčenje v rokah in nogah, lahko se pojavijo tudi bolečine v sklepih in razdražljivost.

  Magnezij

  Tudi magnezij je izjemno pomemben za pravilno delovanje našega organizma, vendar moramo biti previdni, da ga ne zaužijemo preveč. Dnevni odmerek naj ne bi presegel 400 mg, ljudje s srčno aritmijo, visokim pritiskom in obolenjem ledvic pa naj bodo pri jemanju še posebej previdni.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte