Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNi vsako naravno zdravilo za vsakogar

Ni vsako naravno zdravilo za vsakogar

MORDA VAS ZANIMA

Na naši strani veliko pišemo o naravnih zdravilih oziroma naravnih dodatkih za lajšanje takšnih in drugačnih težav. Vendar pa tudi tu previdnost ni odveč, saj imajo tudi zdravilna zelišča in dodatki lahko stranske učinke, če se o njih prej ne poučimo in jih ne uživamo previdno. To velja predvsem za nosečnice, ki naj ne bi brez posveta s specialistom jemale nikakršnih dodatkov.

- Oglas -

Zdravilne rastline

Arnika

Odsvetuje se nanašanje arnike na odprte rane, saj taka uporaba lahko izzove hudo kožno reakcijo. Prav tako se pri nekaterih občutljivih ljudeh po dolgotrajni uporabi lahko pojavi alergijska kožna reakcija.

Ginko

Ginka ne smemo upporabljati, če se zdravimo z antidepresivi, aspirinom ali drugimi nesteroidnimi protivnetnimi zdravili. Dnevn odmerek naj tudi ne bi presegel 240 mg. V redkih primerih lahko ginko povzroči glavobol in slabost.

Cink

Cink je zelo pomemben za pravilno delovanje našega telesa, vendar ga je treba jemati skupaj z bakrom. Poleg tega naj ne bi prekoračili več kot 25 mg dnevnega vnosa, saj preveliki odmerki cinka lahko oslabijo imunski sistem.

Vitamin B6

- Oglas -

Če vitamina b6 ne uživamo dnevno, ne smemo preseči doze 10 mg na dan, kadar ga uživamo v daljših časovnih presledkih pa 100 mg. Pri nekaterih ljudeh se pojavi preobčutljivost, ki se kaže kot mravljinčenje v rokah in nogah, lahko se pojavijo tudi bolečine v sklepih in razdražljivost.

Magnezij

Tudi magnezij je izjemno pomemben za pravilno delovanje našega organizma, vendar moramo biti previdni, da ga ne zaužijemo preveč. Dnevni odmerek naj ne bi presegel 400 mg, ljudje s srčno aritmijo, visokim pritiskom in obolenjem ledvic pa naj bodo pri jemanju še posebej previdni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×