Grenka sol ni samo odvajalo

  Grenka sol ali magnezijev sulfat je splošno razširjen mineral, pridobivajo ga med drugim tudi z izhlapevanjem morske vode. Včasih so ga dodajali spomladanskim kuram za čiščenje telesa, razlog se verjetno skriva v njegovem odvajalnem učinku. Magnezijev sulfat je osmozno odvajalo, ki deluje tako, da preprečuje absorpcijo vode iz tankega črevesa, zaradi tega ostane blato mehkejše, njegov volumen se poveča, odvajanje pa se pospeši in olajša. Vendar pa je danes jasno, da ima grenka sol še mnoge druge blagodejne učinke na naše telo. Preverite, katere.

  Grenka sol

  Odstranjevanje bodic in žel

  Grenka sol pomaga odstranjevati strupe iz žel insektov, poleg tega pripomore k hitrejši izločitvi žel in bodic izpod kože. Žlico grenke soli zmešajte z žlico vode, dobili boste gosto zmes, ki jo nanesite na prizadeto mesto. Delovati bo začelo že po nekaj minutah. Postopek ponovite trikrat na dan.

  Globinsko čiščenje por

  Čajno žličko magnezijevega sulfata raztopite v pol kozarca tople vode, s to raztopino pa si temeljite zdrgnite predhodno očiščeno kožo. Odstranjuje podkožne ogrce, odpira in čisti pore in osveži kožo.

  Grenka sol lajša bolečine v mišicah

  Raztopina, v katero smo dodali magnezijev sulfat, vleče vodo iz telesa, zato oteklo tkivo hitreje uplahni. Skodelico magnezijevega sulfata stresite v vročo kopel in se namakajte približno pol ure. Poleg tekočine grenka sol skozi kožo potegne tudi mlečno kislino, to je snov, ki v mišicah povzroča bolečino.

  Izvini in modrice

  Magnezijev sulfat zmanjšuje otekline tudi pri izvinih in modricah. na prizadeto mesto lahko polagate obkladke ali pa si privoščite kopel, kot je opisano v prejšnjem odstavku.

  Hemoroidi

  Magnezijev sulfat je primeren dodatek kopeli tudi v primeru, če imamo težave s hemoroidi, saj krči oteklo tkivo.

  Mehka koža

  Med kopanjem si kožo zdrgnite z grenko soljo. Na tak način boste iz kože odstranili odmrlo in odvečno tkivo, koža pa bo na pogled in otip nežnejša in veliko bolj sveža.

  Kopel za stopala

  V lavor dajte 2 skodelici magnezijevega sulfata, 1 žlico oljčnega olja, 1/2 čajne žličke olja poprove mete in 2 žlici ovsene moke ter dolijte vročo oziroma toplo vodo. Noge namakajte, dokler se voda ne ohladi, nato pa s plovcem odstranite trdno kožo. Koža na vaših stopalih bo mehka in sveža.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte