Zdravje & prehranaSeneni nahod? Premagajte ga na naraven način.

Seneni nahod? Premagajte ga na naraven način.

MORDA VAS ZANIMA

Tisti, ki smo že kdaj doživeli pomlad s simptomi alergije, vemo, da je takšna pomlad izredno neprijetna izkušnja. Meni se je to na srečo zgodilo le enkrat. Medtem ko so ljudje okrog mene radostno vzdihovali, kako lepo, zeleno in cvetoče je okolje, sem se skrivala v temnem stanovanju, si nenehno mencala oči, v žepih tovorila tone robcev in se v ogledalu vedno znova ustrašila svojega zabuhlega obraza in rdečih oči. Niti avtomobila nisem mogla voziti, ker so bile moje oči tako razdražene. Grozno! Zato vas, dragi alergiki, zelo dobro razumem in vam iz srca želim, da vas seneni nahod letos pusti pri miru. Predstavljam vam nekaj zamisli, kako ukrotiti pomladne alergične reakcije s pomočjo vsem dostopnih naravnih sredstev, aromatičnih in zdravilnih rastlin ter celostnih sprememb življenjskega sloga.

- Oglas -

seneninahod

Vprašljivi stranski učinki konvencionalnega zdravljenja

Ali ste vedeli, da so alergije najpogostejše v t. i. modernem urbaniziranem svetu in da se je število alergikov v zadnjih 30 letih najmanj podvojilo? Konvencionalno zdravljenje vključuje preparate, ki lajšajo simptome obrambnega odziva telesa (npr. antihistaminiki, bronhidilatatorji). Vprašljivo je, kakšne stranske učinke na zdravje ima dolgoletna uporaba takšnih preparatov. Dobra novica je, da lahko tudi sami storite marsikaj preprostega, da se vaše alergije vsaj malo umirijo. Alergije lahko trajajo vse leto ali pa so sezonske. Na tem mestu se bomo posvetili predvsem zelo pogosti sezonski alergiji – senenemu nahodu.

Nad seneni nahod

Seneni nahod je alergijski rinitis, ki je običajno posledica vdihavanja peloda dreves in trav. Simptomi so: kihanje, izcedek iz nosa, srbeče oči

Nasvete in recepte za pripravke, ki blažijo seneni nahod najdete v aprilski izdaji revije Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×