Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, april 2016

Revija Bodi eko, april 2016

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je končno tu. Čeprav nas prijetno pomladansko sonce vabi v naravo, nekaterim nemalo preglavic v tem času povzročata seneni nahod in spomladanska utrujenost. V aprilski številki  revije Bodi eko vam tako predstavljamo, kako na naraven način ukrotiti seneni nahod. Naša nutriocistka Karla Klander pa vam bo postregla s pisanimi recepti in nasveti, ki bodo pripomogli, da vas bo spomladanska utrujenost letos pustila pri miru in da boste imeli dovolj energije za nabiranje spomladanskih rastlin. Med njimi kraljuje regrat, ki pomlajuje in razstruplja naše telo. Kako domiselni ste pri uporabi te zdravilne rastline, ki nam je narava trenutno ponuja v izobilju? Preverite nekaj nasvetov o tem, kako lahko z regratom napolnite domačo lekarno.

- Oglas -

Naslovnico revije BODI EKO tokrat krasi igralka Mojca Funkl, ki ima sicer rada sprehode, a še raje kot gozd ima morje.  Pravi, da imajo drevesa in rastline svojo frekvenco bivanja, zato je pomembno, da se z njimi uglasimo. Opaža, da smo vedno bolj osredotočeni nase in na virtualni svet ter da je odzivanje na živo bitje pred nami prava redkost.  Svojo zgodbo je z nami delila upokojena socialna delavka Slavica Perne, ki ji je z voljo in postom, potem ko je že skoraj pristala na vozičku, uspelo ublažiti hud revmatoidni artritis. Danes pri svojih 62 živi polno in zdravo življenje.

Bodi Eko april 2016

narocnineAprila je vreme običajno muhasto in deževno ter nam včasih pokvari načrte za prijeten izlet ali piknik v naravi. Ste si kdaj zaželeli, da bi ga lahko spremenili, in se spraševali, kakšne bi bile morebitne posledice takšnega ravnanja? V reviji preverite, kaj o vremenu po želji pravi znanost. Če boste zaradi muhastega vremena ostali doma in boste pri volji za spomladansko čiščenje, si preberite, kako lahko izdelate naravi in vam prijazne čistilne encime kar iz bioloških odpadkov. Lahko pa se lotite tudi izdelave domače kozmetike.

Pripravili smo vam recepta za razstrupljevalno masažno ploščico in piling za regeneracijo kože in duha, saj  je čas, ko bomo kazali precej več kože že skoraj pred vrati.  Da boste imeli čim več časa za  pobege v naravo, smo pripravili recepte za pisane jedi iz pečice, ki so pripravljene izjemno hitro, pečejo pa se tako ali tako same.

Več si preberite v kratkih povzetkih spodaj:

Naravno nad zgago

- Oglas -

Prazniki so za nami. Prijeten praznični čas po navadi spremljajo tudi bogata obložena miza in prekomerno polni trebuhi. Tisti, ki niso kaj dosti občutljivi, praznične prehranske presežke dobro prenesejo, nemalo pa je tistih, ki še kar nekaj časa po tem čutijo posledice. Seveda – najpogostejše so tiste v našem želodcu. Vas je kdaj pekla zgaga, vas je tiščalo v želodcu, morda vam je bilo celo slabo? Večina vas zagotovo prikimava. Težave z želodcem pa niso značilne samo za popraznični čas. Žal se s temi težavami srečuje vse več ljudi.

Intervju Mojca Funkl: »Sanjam o tem, da bi dajala roke v zemljo«

Mojco Funkl lahko trenutno spremljamo v vlogi simpatične medicinske sestre Dore v nadaljevanki Usodno vino. Zase sicer pravi, da ni klasična lepotica, a njena pozitivna energija, pristnost in lesk v očeh, s katerimi navduši sogovornike in občinstvo, pričajo o tem, da je, kolikor klišejsko se že to sliši, lepota mnogo več kot le pričakovane idealne linije obraza. Sebe ne jemlje smrtno resno, največ zase pa je naredila, ko je v smeti vrgla tehtnico in začela poslušati sebe. Opaža, da smo vedno bolj osredotočeni nase in na virtualni svet ter da je odzivanje na živo bitje pred nami prava redkost.

Koža zrcali notranje organe telesa

Naturopatija je veda, ki človeka obravnava celostno, deluje predvsem preventivno, posameznika uči prepoznati šibke točke telesa in mu ponuja tehnike krepitve organizma, da se izognemo bolezni. Naturopatska filozofija je: če zatremo obolenje v nastajanju, do njega sploh ne bo prišlo! V tem primeru nam je v veliko pomoč opazovanje enega izmed največjih organov telesa – kože! Naše telo je namreč celota, ki se zrcali v vsakem delu telesa, tudi npr. na podplatu, v ušesu, hrbtu, koži idr.

revija-promo

Proč s spomladansko utrujenostjo!

Končno smo zakorakali v pomlad. Dnevi postajajo vse daljši in lepši. Sonce nas nagrajuje v vsej svoji lepoti. Vse raste, vse se prebuja, povsod je življenje. Narava nas vabi k sebi. Mudi se nam ven, želimo biti aktivni in početi čim več različnih stvari. Tako naj bi vsaj bilo. A kaj ko nas vse prepogosto trpinči tudi pomladanska utrujenost!

Zdravljenje raka z belo omelo

Pripravke iz bele omele v evropskem zeliščarstvu že dolgo časa uporabljajo za zdravljenje glavobola, pri težavah v menopavzi in neplodnosti, artritisa in revmatizma ter za uravnavanje krvnega tlaka in pri boleznih srca in ožilja, saj širi žile. V Nemčiji je metoda zdravljenja raka z belo omelo uradno priznana, pri nas pa še ni tako. Omelini ekstrakti so ena izmed oblik komplementarnega zdravljenja raka v srednji Evropi. Vsekakor je najprej treba odstraniti tumorske gmote, bela omela pa je učinkovita predvsem zato, ker lahko pripomore tudi k zdravljenju stanja, ki je pripeljalo do raka: »Zavedati se je treba, da spremljanje omelinega zdravljenja spada v roke izkušenih zdravnikov in je lahko tudi nevarno, če se bolniki zanašajo na predloge farmacevtov,« poudarja Ebnerjeva in dodaja, da bela omela v obliki kapljic ni primerna za zdravljenje raka.

Terezin kotiček: Zdrave tortice s pridihom zelenjave

Torte, torte in še enkrat torte! Moja strast, a hkrati moj križ. Ker preizkušam tradicionalno peko na zdrav način, je v moji kuhinji tudi kdaj polomija. Tokrat sem izbrala tri torte, pri vsaki pa sem uporabila drugačno zelenjavo – korenček, rdečo peso in bučo. Morda se vam bo zdelo nenavadno, vendar verjemite, da je zaradi korenčka torta še slajša, rdeča pesa naredi torto privlačne vijoličaste barve, buča pa torto spremeni v pravo sočno fantazijo!

Fižol – vir zdravja z našega vrta

- Advertisement -

Visokega, nizkega, takega za stročje ali zrnje, s pisanimi, črnimi, sivimi, zelenimi ali v druge odtenke barv odetimi zrni lahko srečamo na mnogih slovenskih vrtovih. Za prehrano so pri fižolu pomembni stroki in zrnje, ki se skriva v njem. Strok ima v naravi sicer vlogo, da ščiti zrnje pred zunanjimi vplivi. Tako zrnje kakor tudi strok pa se med različnimi sortami fižola razlikujejo.

LUSKAVICA – pomagajmo si z glino

Zagotovo poznate kožno bolezen, ki se imenuje luskavica, in verjetno vsi poznamo vsaj nekoga, ki se z njo spopada tako ali drugače. Res je, luskavica ni nalezljiva, vendar je lahko za posameznika, ki se z njo bojuje že vse življenje, zelo neprijetna. Pravi vzrok za luskavico je še vedno neznan, vendar lahko na njen izbruh vpliva vrsta dejavnikov – od stresa, bolezni pa vse do dedne zasnove. Klub temu pa vedno več ljudi prisega na naravni način lajšanja simptomov, saj narava skriva nekatera zelo učinkovita zdravila, na katera včasih kar pozabimo.

Vse to in še več si preberite v tiskani reviji Bodi eko. Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi številki revije Bodi eko.

Nova številka že v prodaji.

NAROFLOATER

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×