0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, maj 2016

Revija Bodi eko, maj 2016

MORDA VAS ZANIMA

Narava je bujna in cvetoča, zato tudi Bodi eko prinaša šopek nasvetov, kako se čim bolj naužiti narave in si z njeno pomočjo  pomagati do dobrega počutja. Odpravite se na travnik in napolnite domačo lekarno z naravnimi zdravilnimi pripravki, recepte za njih pa najdete v novi reviji Bodi eko. Ker je pomlad običajno letni čas zaljubljencev, smo se v tokratni številki posvetili dišeči erotiki. Naša strokovnjakinja s področja aromaterapije je za vas pripravila aromatične, preizkušene in učinkovite načine, ki bodo podžgali čutne užitke in pripomogli k bolj harmonični spolnosti.  Ker so temperature vedno višje, ne spreglejte receptov za doma izdelane učinkovite a popolnoma naravne dezodorante, ki bodo poleg tega tudi v podporo  dobremu čustvenemu stanju.

- Oglas -

Bodi Eko maj 2016

narocnineTokrat smo obiskali Lili Žagar, ki je po rojstvu svojega otroka začela veliko več pozornosti posvečati temu, kakšno hrano jemo in kako je ta pridelana. Pravi, da se prav takrat zaveš, da malega telesa ne smeš zastrupljati. V življenju prisega na zdravo mero pri vsem, tudi pri športu. Pogovarjali pa smo se tudi s svetovalcem za zdrav način življenja Urbanom Urbancem, ki poleg zdrave prehrane in pravšnje mere gibanja, velik poudarek namenja predvsem moči naših mislih in energije. Zaveda se, da so ljudje zaradi obilice informacij o zdravem načinu življenja pogostokrat zmedeni, zato nam je zaupal, kako se lahko naučimo poslušati svoje telo in presoditi, kaj je dobro za nas in kaj ne. Težko življenjsko preizkušnjo je z nami delil par iz Nove Gorice, ki se je 8 let neuspešno soočal z neplodnostjo, potem pa jima je po zdravljenju v tujini le uspelo in zdaj se jima je rodila zdrava punčka Una.

Naša nutricistka Karla Klander vam pred poletjem  priporoča čudovito izkušnjo postenja s sadnimi in zelenjavnimi sokovi, ki povečuje tudi duhovno zavest in je najučinkovitejša metoda naravnega zdravljenja. V novi številki preverite tudi, kaj so terapevtske masaže in kako vam lahko pomagajo ublažiti bolečine.  Naturopatinja Erika Brajnik tokrat piše o tem, kako zmanjšati tveganje za srčni infarkt, ki v Angliji dnevno zahteva toliko žrtev, kot bi strmoglavilo letalo polno potnikov.

Seveda nismo pozabili na zdravo sladkanje, Tereza Poljanič je tokrat pripravila slastne recepte za zdrave čokoladice, ki kar kličejo po tem, da se posladkate z nami. Za glavno jed pa si privoščite dobrote iz špargljev, ki bodo vaše telo napolnile s hranili, primerne pa so tudi za vaše najmlajše.

- Oglas -

Več si preberite v kratkih povzetkih spodaj:

Lili Žagar: »Ne bom več tako stroga do sebe«

Lili Žagar je po rojstvu svojega otroka začela veliko več pozornosti posvečati temu, kakšno hrano jemo in kako je ta pridelana. Pravi, da se prav takrat zaveš, da malega telesa ne smeš zastrupljati, in da postaneš pozornejši na način življenja in ga tudi korenito spremeniš. Kljub postavi, ki ji jo zavida marsikdo, je poskušala z dietami, a je ugotovila, da nima smisla, saj na koncu dneva ni srečna. Zdaj prisega na pravo mero pri vsem, tudi pri telovadbi. Ne zdi se ji smiselno, da bi zapravljala ogromno denarja za super živila, če pa prava super živila rastejo kar na njenem vrtu.

Osem let do zanositve

Ana in Marko Vojvodić iz Nove Gorice sta eden izmed tistih parov, ki se je več let soočal z nepojasnjeno neplodnostjo. Njuna zgodba se je začela leta 2008, ko sta se kot mladoporočenca odločila postati starša. A takrat še nista vedela, da bo pot tako dolga. Osem let iskanja rešitev, premagovanja ovir, srečevanja z ovirami zdravstvenega sistema, vztrajanja in upanja je bilo potrebnega, da se jima je rodila punčka Una.

Postenje povečuje duhovno zavest

Pomlad in poletje sta popolna za to, da svoje telo razstrupimo strupov, ki so se v nas nabirali mesece, včasih celo leta dolgo. In najučinkovitejša metoda razstrupljanja je postenje! V mislih nimam dolgočasnega stradanja ob vodi, temveč čudovito izkušnjo postenja s sadnimi in zelenjavnimi sokovi.

- Oglas -

Post pomlajuje in osvežuje, je najučinkovitejša metoda hujšanja, izkoristek hranil se po postenju poveča … revija-promo

Fruktozna intoleranca

Fruktozna intoleranca je v zadnjem desetletju močno v porastu, saj je prisotna kar pri 30 % prebivalcev zahodnih držav. Razlog za to je prekomerno uživanje pripravljenih sadnih sokov, ki vsebujejo fruktozo. Fruktoza je namreč sadni sladkor in je naravna sestavina mnogih živil. Največ ga najdemo v sadju, nekaterih vrstah zelenjave in žita ter medu, je pa tudi v namiznem sladkorju.

Gremo na travnik

Smo sredi pomladi. Zdaj se je narava okoli nas že dodobra obogatila. Vreme je toplejše, sonca je več in sprehodi nam ponujajo pravo zakladnico. Travniki in obrobje gozda. Tukaj najdemo veliko rastlin, ki jih lahko uporabimo kot hrano, za čaje, kot barvilo, v kozmetiki, za izdelavo čistil. Narava nam res ponuja vse, kar potrebujemo, če vemo, kaj iskati in kako dragocene zaklade narave tudi uporabiti.

Naravno čiščenje kože

Nečista koža je koža, na kateri najdemo veliko malih ogrcev ali komedonov in milij. To pomeni, da se koža nepravilno čisti ali pa da je nagnjena h kopičenju nečistoč. Velikokrat so krivec hormonske spremembe (puberteta, nosečnost) ali pa nepravilna prehrana in bolezni.  Uporaba pravilnih izdelkov in pripravkov nam omogoča, da si naredimo obrazno nego kar doma…

Zmanjšajte tveganje za srčni infarkt

Srčni infarkt je prvi vzrok smrti na svetu. Kako ga preprečiti? Kako se mu izogniti? Do srčnega infarkta pride, ko se zaustavi tok krvi, ki prehaja iz ene strani srca na drugo. Če dotoka krvi ne zagotovimo takoj, bo ostal predel srca, ki ni prejel dovolj kisika, poškodovan in bo začel odmirati.

Pogovor z Urbanom Urbancem:

»Pomemben je odnos do hrane in posledično do naših teles ter, kar je najvažnejše, do naših misli.«

Urban Urbanc je svetovalec za zdrav način življenja, ki pravi, da mu »ni dovolj, da nekomu pomaga samo z zdravim jedilnikom, če mu poleg tega ne more pomagati izboljšati odnosa, ki ga ima do hrane, do svojega življenja ter posledično do celotnega svojega bitja«. Vse, kar svetuje ljudem, je najprej preizkusil na sebi in ugotovil, da lahko le skozi lastne izkušnje ljudem pomaga do boljšega zdravja .

Smilj – balzam za občutljivo kožo

Smilj nekateri imenujejo kar zlato iz sonca. Zanj obstaja celo več imen – med drugim mu pravijo peščeni smilj, laški smilj, nesmrtnica ali suhocvetnica, ker njegovo suho cvetje zelo dobro in dolgo obdrži zlato rumeno barvo in aromatičen vonj. Je dragocena sestavina v kozmetiki, saj koži povrne mehkobo in prožnost ter pomirja razdraženo kožo.

 

Vse to in še več si preberite v tiskani reviji Bodi eko. Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi številki revije Bodi eko.

Nova številka že v prodaji.

NAROFLOATER

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

NAJNOVEJŠE