0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNaravno nad prebavne težave

Naravno nad prebavne težave

MORDA VAS ZANIMA

Vsakdo od nas ima kdaj pa kdaj takšne ali drugačne težave s prebavo, bodisi zaradi česa, kar smo pojedli, zaradi bolezni ali kakšnega drugega vzroka. Prebavne težave pa lahko odpravljamo tudi na naraven način.

Prebavne motnjeNapenjanje

  • Pijemo čaje iz rmana, majarona, tavžentrože, mete, rožmarina, janeža, kumine, kamilice ali melise
  • Jemo pečena in kuhana jabolka ali jabolčni kompot, kvas, nariban hren in brinove jagode (pribl. 10 jih prežvečimo – niso primerne za ledvične bolnike!)
  • Veliko telovadimo in se gibamo na svežem zraku

Driska

  • 1/2 kg korenja skuhamo v litru slane vode in ga pretlačimo, to uživamo 2-3 dni, 2x dnevno z dvema koščkoma prepečenca2 žlici suhih borovnic prelijemo z vrelo vodo in pustimo statipol ure; čaj popijemo, borovnice pa dobro prežvečimo
  • Surov krompir nastrgamo in iztisnemo pol kozarca soka, ki mu dodamo prav toliko korenjevega soka in, po želji in možnosti, žlico medu uživamo medicinsko oglje v prahu (ki ga dobimo v vsaki lekarni) jemo veliko prepečenca in suhe rožiče

Zapeka

  • Par suhih sliv ali fig čez noč prelijemo z vodo, zjutraj slive oz. fige pojemo, vodo pa popijemo. Ponavljamo vsaj en mesec pri kronični zaprtosti uživamo žitarice, otrobe, laneno seme in sezam jemo surovo zelenjavo in sadje (predvsem jabolka in kivi) pijemo čaj iz bezga, lipe, šipka, hibiskusa, preslice in koruznih laskov vsak dan pojemo po 1 pečeno jabolko s kruhom ali kašo iz kuhane pšenice. Ponavljamo, dokler zaprtja ne odpravimo.
  • Sok ene limone zmešamo z žličko olivnega olja. Pijemo na tešče tri tedne, potem kuro za en teden prekinemo, in jo spet ponovimo.
.

NAJNOVEJŠE