0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNajboljša naravna protibolečinska sredstva

Najboljša naravna protibolečinska sredstva

MORDA VAS ZANIMA

Ste opazili, da zadnje čase zelo pogosto posegate po protibolečinskih tabletah? Ne glede na to, v katerem delu telesa se pojavljajo bolečine, zaradi katerih potrebujete pomoč, obstajajo precej boljše rešitve. Kot je znano, lahko namreč protibolečinske tablete povzročijo ogromno stranskih učinkov.

- Oglas -

Še posebej dolgotrajno jemanje lahko pusti resne posledice na vašem zdravju. Tako vam svetujemo, da vedno najprej poskusite z naravnimi možnostmi, preden posežete po bolj drastičnih rešitvah. In katere so tiste najbolj učinkovite naravne protibolečinske učinkovine? Preverite v nadaljevanju!

Eterično olje sivke

Svetlinovo olje

Še posebej pri ublažitvi menstrualnih krčev vam lahko zelo koristi svetlinovo olje. Priporočljivo je, da ga začnete uživati že nekaj dni pred pričakovano menstruacijo. Pazljivo le, če imate težave s povišanim krvnim tlakom ali jemljete antidepresive – v tem primeru se morate pred začetkom jemanja svetlinovega olja posvetovati z zdravnikom.

- Oglas -

Kajenski poper

V kajenskem popru lahko najdemo izjemno močno protivnetno snov, imenovano kapsaicin. To je tako tudi snov, ki je lahko zelo učinkovita pri naravnem blaženju različnih bolečin – od mišičnih krčev in oteklih sklepov pa celo bolečin, ki so značilne po operativnih posegih.

Eterično olje mete in sivke

Med številnimi pozitivnimi lastnostmi eteričnega olja mete je tudi ta, da gre za naravno protibolečinsko sredstvo, ki pomaga tudi pri sproščanju mišic. Z njim si tako pogosto pomagajo celo ljudje s fibromialgijo. Če potrebujete nekaj, kar vam bo pomagalo pri lajšanju glavobola, pa je odlična izbira kombinacija eteričnega olja mete in sivke. Meta poleg že omenjenih blagodejnih učinkov poskrbi tudi za boljšo prekrvavitev, sivka pa pripomore k še hitrejšemu zmanjševanju napetosti v mišicah – kombinacija teh lastnosti pa je seveda kot nalašč v trenutkih, ko se nas poloti glavobol. Vzemite osnovno olje, na primer mandljevo ali kokosovo, ter mu primešajte nekaj kapljic eteričnega olja mete in nekaj kapljic eteričnega olja sivke. Z mešanico nato zmasirajte območje čela, senc in zatilja. Mešanico lahko uporabite tudi za lajšanje bolečin v sklepih po naporni fizični aktivnosti.

Grenka sol

Tisto, zaradi česar je lahko grenka sol izjemno učinkovita naravna izbira za lajšanje bolečin, je visoka vsebnost magnezija. Še posebej prav vam bo prišla grenka sol takrat, ko vas mučijo bolečine v sklepih ali mišicah. Najbolj preprosta možnost uporabe grenke soli za lajšanje bolečin je, da si pripravite toplo kopel. V vodo, s katero ste napolnili kad, nasujte približno 100 gramov grenke soli. Po želji lahko dodate tudi izbrana (protibolečinska) eterična olja. Kopel naj traja približno 15 minut. Že takoj boste zaznali občutno ublažitev bolečin, kopeli z grenko soljo pa so zelo koristne tudi za psihično razbremenitev in odpravljanje težav s spanjem.

Kurkuma

Pri naravnem blaženju bolečin vam lahko pomaga tudi kurkuma – natančneje kurkumin, aktivna sestavina kurkume. Gre namreč za odličen antioksidant, znan po močnem protivnetnem delovanju. Redno dodajanje kurkume različnim jedem bo tako poskrbelo, da se bo potreba po protibolečinskih tabletah močno zmanjšala.

.

NAJNOVEJŠE