Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
Vrt & VrtnarjenjeKaj vas julija čaka na vrtu?

Kaj vas julija čaka na vrtu?

MORDA VAS ZANIMA

Če imate vrt, ne pozabite na določena opravila, ki vas čakajo v julijskem mesecu. Kaj sejemo julija in na kaj moramo biti pozorni v tem vročem poletnem mesecu? Za vas smo pripravili naslednje nasvete in priporočila.

- Oglas -

Julijski vrtovi so raznoliki in barviti – v tem mesecu obiramo grah, ki ga lahko shranimo za zimo. Razveseljujejo nas tudi sočni paradižniki, paprike in sladke jagode. Če imate na vrtu kumare, jih poberite mlade in v jutranjih urah, saj v nasprotnem primeru lahko zagrenijo. Julija na vrtu pobiramo vse, kar dozori v tem času.

Julij je čas, ko sejemo korenček, vrtno krešo, redkev (tako poletno belo kot zimsko črno), redkvice in radič. Začetek julija je čas za sejanje endivije in različnih vrst solat. Če se želite izogniti solatni plesni, vmes posejite krebuljico.

Ko greste na dopust, ne pozabite na …

Preden v poletnih mesecih odidete na dopust, poskrbite tudi za vrt in ga dobro zalijte. Rastlin ne zalivajte po listih, saj lahko pri visokih poletnih temperaturah hitro pride do glivične infekcije rastlin.

Priporočamo, da okoli rastlin položite prekrivko iz slame (ali drugih organskih odpadkov). Prekrivke bodo preprečile, da bi voda prehitro izhlapela iz tal.

- Oglas -

Dobro je tudi, da pred odhodom vrtnine pognojite – predvsem jajčevce, paradižnik in papriko.

Pazite na škodljivce

Poletje je »raj« za škodljivce in razvoj bolezni, zato dobro pregledujte rastline. Ob pojavu škodljivcev ali bolezni ustrezno ukrepajte – npr. z uporabo manj strupenih zaščitnih sredstev ali z domačimi pripravki za zaščito vrtnin. Najpogostejši škodljivci, ki jih lahko najdete v zelenjavnem vrtu, so koloradski hrošč, fižolova , solatna plesen in pepelasta plesen bučnic. Pred fižolovo ušjo se lahko borite z mešanim posevkom fižola s šetarjem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×