Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Vrt & VrtnarjenjeKaj vas julija čaka na vrtu?

Kaj vas julija čaka na vrtu?

MORDA VAS ZANIMA

Če imate vrt, ne pozabite na določena opravila, ki vas čakajo v julijskem mesecu. Kaj sejemo julija in na kaj moramo biti pozorni v tem vročem poletnem mesecu? Za vas smo pripravili naslednje nasvete in priporočila.

- Oglas -

Julijski vrtovi so raznoliki in barviti – v tem mesecu obiramo grah, ki ga lahko shranimo za zimo. Razveseljujejo nas tudi sočni paradižniki, paprike in sladke jagode. Če imate na vrtu kumare, jih poberite mlade in v jutranjih urah, saj v nasprotnem primeru lahko zagrenijo. Julija na vrtu pobiramo vse, kar dozori v tem času.

Julij je čas, ko sejemo korenček, vrtno krešo, redkev (tako poletno belo kot zimsko črno), redkvice in radič. Začetek julija je čas za sejanje endivije in različnih vrst solat. Če se želite izogniti solatni plesni, vmes posejite krebuljico.

Ko greste na dopust, ne pozabite na …

Preden v poletnih mesecih odidete na dopust, poskrbite tudi za vrt in ga dobro zalijte. Rastlin ne zalivajte po listih, saj lahko pri visokih poletnih temperaturah hitro pride do glivične infekcije rastlin.

Priporočamo, da okoli rastlin položite prekrivko iz slame (ali drugih organskih odpadkov). Prekrivke bodo preprečile, da bi voda prehitro izhlapela iz tal.

- Oglas -

Dobro je tudi, da pred odhodom vrtnine pognojite – predvsem jajčevce, paradižnik in papriko.

Pazite na škodljivce

Poletje je »raj« za škodljivce in razvoj bolezni, zato dobro pregledujte rastline. Ob pojavu škodljivcev ali bolezni ustrezno ukrepajte – npr. z uporabo manj strupenih zaščitnih sredstev ali z domačimi pripravki za zaščito vrtnin. Najpogostejši škodljivci, ki jih lahko najdete v zelenjavnem vrtu, so koloradski hrošč, fižolova , solatna plesen in pepelasta plesen bučnic. Pred fižolovo ušjo se lahko borite z mešanim posevkom fižola s šetarjem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×